Interviews

MC da Mouth of Madness

LeeuW 07-11-2004

Hoe ben je ooit in het MC-vak gerold?

Is eigenlijk wel een grappig verhaal,1987/88 zat ik in een hiphop groep genaamd "2 damn dope" dat hebben we een beetje gedaan tm 91.Dj D-Uzi was de dj van dat groepje en een goeie jeugdvriend.Hij besloot begin jaren 90 ook house te gaan draaien,en begon voornamelijk ook solo zijn dingen te doen.In die tijd was ik zelf eerst nog aardig hiphop,maar toen de hardcore echt geboren werd eind 92 begin 93 toen was ik helemaal verkocht.In die tijd gingen we met hooguit een man of 10 naar feesten vanuit leeuwarden,zwaar relaxd was dat,dit was nog echt voor de tijd dat men ons gabber noemde.In die tijd werd er in de buurt vn leeuwarden in Deinum/het holt ook een reeks feesten gegeven genaamd 7 gates 2 hell.daar heb ik dus eigenlijk voor het eerst ge-mc,d bij jongens als dynamic,Maarten hakkuh visser,uzi en syndrom.Maar echt mc,en was dat eigenlijk nog niet.eind 95 moesten we een keer op een feestje in gorredijk,bleek dus een thunderdome on tour te zijn,vanaf dat moment zijn we eigenlijk door ID&T meegenomen in het verhaal.Ik had alleen geen naam,dus moest er wel een bedenken want ineens werd ik op een flyer neer gezet.en vanaf toen ging het snel.

Hoe ben je tot je MC naam gekomen?

Ik zat op een middag een film te kijken genaamd,In the Mouth of Madness,een horror die echt bizar is. Eerst had ik het niet helemaal door,maar ik dacht, he mouth of madness,dat klinkt wel. Heb er toen Da Mouth of Madness van gemaakt.

En is dat altijd al je MC naam geweest?

Daarvoor stond ik bekend als Sito D, mijn tweede naam en eerste letter van mijn achternaam.

Waarom ben je eigenlijk MC geworden en niet DJ?

Uiteraard was ik al mc,alleen in een andere scene. En ere wie ere toe komt,top dj word je niet zomaar.

Wat was het eerste grote feest waar je MC-de?

Ik tel altijd thunderdome 96, maar eigenlijk klopt dat niet helemaal. We hadden ook al een keer in de toenmalige Fun gestaan op een earthquake en een keer in La Xala (wat nu Ministry of Dance is) Rotterdam. Dat vonden wij toen al vet groot, maar uiteraad die Thunderdome sloeg alles.

Welk feest heeft de meeste indruk op je achter gelaten?

hmmmm......Thunderdome 96, eerste keer loveparade uiteraard maar ook Masters of Hardcore vs Hellraiser was erg special voor me, net als Defcon 1. Die feesten waren mijn terugkeer in de scene. Ook een feest wat voornamelijk als bezoeker indruk maakte was het gebeuren in de hemkade voor 3 Steps Ahead. En Mysteryland 96 mag ik niet vergeten,ons eerste buitenfeest.

Heb je ook buiten Nederland veel ge-MC-t?

Veel in Duitsland, waaronder ook 4 keer Loveparade(1e keer id&t laatste 3 keer PTP, alle keren hardcore) Zwitserland (Streetparade), BelgiŽ ook vrij veel, binnenkort Istanbul en Polen. Dat schiet aardig op dus.

Wat onderscheid jou van andere MC's?

Mijn style, of laat ik het zo zeggen, ik heb een style.

Welke MC vind je het beste en waarom?

Ik heb niet echt 1 favoriet,er zijn er een paar die het spel goed snappen. Daarvan steken Ruffian, Alley, Syco, TMC en Firestone er toch wel bovenuit. Vooral die laatste is erg goed dat is een echte kunstenaar.Ook is er een nieuwere garde waar ik veel vertrouwen in heb, denk dan aan MC Double T,MC Terror en DV8.Met het spel snappen bedoel ik dan eigenlijk meer dan alleen je bek houden op het juiste moment. Het aanvoelen van de dj's, het contact met het publiek maar ook het redden van situaties, zoals apparatuur die een dj in de steek laat. Ons publiek kan kei-hard zijn en in zo'n geval is het prettig dat een mc, de dj meer lucht geeft.

Welke DJ is het leukst om mee te werken?

Pfff, dat zijn er best wel veel, uiteraard dj Uzi, maar ook Bass D, Nosferatu, Viper, Tommyknocker, Dano, Buzz Fuzz, Noizer, Outblast. Met Weirdo was altijd wel apart.... en Pavo natuurlijk. Op hardstyle gebied werk ik eigenlijk alleen met Straight On (Luna en Pila zijn crew).

Welke muziek spreekt jou zelf het meeste aan?

Ouwe en nieuwe hardcore, ouwe hiphop en reggae. Ook een beetje nederlandstalig op zijn tijd is wel gezellig. Maar op zich intereseer ik me voor alle stylen, behalve top 40.

Hoe denk je dat de hardcore scene zich de komende jaren zal ontwikkelen?

Onvoorspelbaar, er is maar 1 ding duidelijk en dat is dat het altijd blijft. Ik denk wel dat feesten als Thunderdome Hellbound en MOH marktleiders zullen worden en blijven, met qualitatief erg goeie feesten. Dance to Eden hebben ook bewezen dat het blijvers zijn. Er zal altijd een nieuw iemand komen die weer iets zal toevoegen. En ID&T zal meer terug gaan naar hun Roots denk ik,daar zitten nu mannen als DJ X-Ess en Irfan die werken vanuit hun hart en houden echt van hardcore. De muziek zal nog beter worden, hoor echt veel goeie platen tegenwoordig

Kunnen we ook weer feestjes van jou hand verwachten?

Mwua....denk het niet, toen ik met feesten begon in Leeuwarden was dat nodig. Nu is het een heel ander verhaal, mensen hebben goed kunnen kijken hoe het moet en mischien ook wel hoe het niet moet. Daardoor is er een beweging gekomen in leeuwarden die erg succesvol was en is. Een all dance vorig jaar, een Wicked City en natuurlijk Planet VIP Ik denk dat als ik wel weer besluit iets te doen zal het met Nostalgia zijn. En eigenlijk wil ik 10 jaar Uzi & Da Mouth of Madness niet geruisloos voorbij laten gaan.Voeg daar een verjaardag aan toe en dan is dat het ook wel. Ik gaf feesten voor de lol, niet voor geld