Drain the Blood - 21 years of fear

Kollum staat nu nog bekend om zijn kaas en zijn prachtige oude dorpskern. Maar daar gaat verandering in komen, want op drie september zal Kollum het toneel zijn van een hardcorefeest zoals die er niet veel meer zijn. Twee organisaties, B.D.E. events en United Gabber Alliance, hebben voor deze gelegenheid hun handen ineen geslagen. Het doel is een feest neer te zetten met een goede sfeer, goed geluid en vooral een goede prijs.

Locatie

Voor dit feest is gekozen voor de Paradiso Bar in het Friese Kollum, de bar dancing bied plaats aan ruim 450 feestgangers. Kollum is gelegen in het oosten van de provincie Fryslân vlakbij Buitenpost en de provincie Groningen. Deze locatie is recent verbouwd waarbij onder meer een zeer goede isolatie is aangebracht. Bij een het testen van deze nieuwe geluidsisolatie bleek dat zelfs bij 115 dB, binnen in de dancing, buiten niks te horen is. Dit betekent dat wij binnen geen limiet aan het geluid hoeven te stellen. Even nog leek de gemeente roet in het eten te gooien, door een voorstel in behandeling te nemen alle horeca in de gemeente om vier uur 's nacht te laten sluiten. De plaatselijke horeca en het uitgaanspubliek heeft met een protestactie dit besluit voorlopig kunnen uitstellen. Enkele honderden mensen protesteerden met een grote geluidsinstallatie en een schuimmachine voor het gemeentehuis tijdens de raadsvergadering.

Artiesten

Achter de draaitafels staan geen dure commerciele namen, maar talentvolle DJ's uit het noorden van Nederland aangevuld met een live-act uit Rijswijk en een DJ uit Amsterdam. HHHooligan / Triple H zal een echte live-act gaan verzorgen. Hij heeft met dit optreden al op vele feesten gestaan en zeker niet de minsten. Zo is hij resident op de Krank im Kopf feesten en heeft hij op feesten als Hellbound, Hellraiser (Duitsland), Ondergrondse Herrie en 2Hard4U? gestaan.

Uit Amsterdam hebben wij DJ Cup-A-Core als afsluitende artiest gekozen. Deze DJ, die bekend staat vanwege zijn harde stijl, is in het afgelopen jaar in korte tijd uitgegroeid tot een van de beste en populairste talenten van Nederland. Stond hij anderhalf jaar geleden nog op United Gabber Nations 1 als beginnend DJ, nu is hij een veelgevraagd DJ.

United Gabber Alliance

donderdag 21 juli 2005

1390 x gelezen