Thunderdome 2005

12 jaar geleden vond Thunderdome ’93 plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Het was de tweede grote Thunderdome en er kwamen 25.000 bezoekers op af. De Prins van Oranje Hal was tot de nok toe gevuld met allemaal stoere, vooroplopende jongeren die wel eens iets anders wilden. Vanaf dat feest heeft Thunderdome de hardcore wereld gedomineerd. Met evenementen in de Martinihallen in Groningen, het FEC in Leeuwarden, de EXPO in Hengelo, de Thialf in Heerenveen, maar ook in Oberhausen (DE), Antwerpen (Be), Schwerin (DE) en zelfs in Australië, zijn er naar Thunderdome in totaal meer dan een miljoen bezoekers gekomen. Er is nog steeds geen dance event in de wereld dat ook maar een beetje in de buurt komt.

Naast de bezoekers op Thunderdome evenementen, zijn er wereldwijd meer dan 3 miljoen CD’s verkocht, zijn er meer dan 30 tour evenementen gegeven en lopen er in Nederland meer dan 100 mensen rond met een tattoo van ‘the puppet’, oftewel het alom bekende Thunderdome logo. Deze opsomming kan nog wel even doorgaan, maar het punt is duidelijk. Thunderdome was. Thunderdome is. Thunderdome blijft.

Op 3 december staat het mooiste gedeelte van de Jaarbeurs weer in het teken van de hardcore happening van 2005. Na in 2004 een succesvolle editie te hebben georganiseerd, waarbij 20.000 mensen een ouderwetse editie met goed geluid en een top sfeer hebben meegemaakt, keert Thunderdome terug naar waar het gevoel vroeger ooit begonnen is.
Naast de immense Prins van Oranjehal wordt net als vorig jaar ook een tweede zaal in gebruik genomen. Alleen de crème de la crème van nu en ook een aantal toppers van toen krijgen de mogelijkheid om de sympathie te verdienen van de nog altijd zeer kritische hardcore liefhebbers.

Binnenkort zal op Thunderome.com de line-up bekend gemaakt worden. De kaartverkoop start 17 september op TicketOnline.nl en 24 september bij alle filialen van TicketBox.

ID&T

woensdag 14 september 2005

1639 x gelezen