Oldstyle Rave Classics

Haarlem is met de nieuwbouw van het Patronaat zonder twijfel een van de mooiste locaties van Nederland rijker. De grote zaal van het nieuwe architectarische hoogstandje biedt aan bijna 1000 mensen de mogelijkheid om uit hun dak te gaan op hun favoriete muziek. Dankzij de “zwevende constructie” van de op veren rustende zaal en het gloednieuwe geluidssysteem klinkt de muziek zoals die bedoeld is.

Na twee succesvolle edities pakt de derde editie van Oldstyle Rave Classics nog beter en groter uit. Organisatie Cuup.nl zal in samenwerking met het Haarlemse publiek de beginjaren van de housescene op een magische manier doen herleven. Voor iedereen die met plezier terug denkt aan deze tijd maar ook voor iedereen die deze tijd graag had willen maken is dit het ultieme feest. De ervaren dj’s zullen het publiek meenemen in een reis van eind jaren ‘80 tot midden jaren ’90 zodat iedereen weer van zijn of haar favoriete houseclassics kan genieten. Bezoekers van de vorige twee edities weten dat de sfeer centraal staat, en er zal weer hard gewerkt worden om dit lekkere gevoel te bereiken.

Begin jaren ’90 werden er massaal mixtapes verspreid vanuit Haarlem die zich met een snel tempo verdeelden over housend Nederland. Achter deze dankbare bandjes zaten niemand minder dan dj Vox en dj Pavo. Deze twee mannen zetten in die tijd alles op zijn kop met namen als The House Of Vox, HHS Megamix en Pavo’s Favo’s. Na 15 jaar zijn zij eindelijk terug.

De line-up bestaat deze editie geheel uit dj’s die er vanaf het begin af aan bij waren. Dano en Pavo zijn misschien wel de bekendste dj’s van vroeger. Zij hebben op de eerste feesten in de Elementenstraat en Thunderdome gestaan en in de loop der jaren een geheel eigen draaistijl ontwikkeld op vele grote evenementen. Zoals Petrov staat voor Trip2Dreamland, Dance2Eden en Ghosttown, staan Vox & Jordens voor Multigroove en Hellbound. Speciaal voor dit feest komt ook oldstyle legende Voodoo Child weer eens draaien. Begin jaren 90 stond hij op vele houseparty’s en hij zal laten zien dat hij niet voor niks verschillende mixkampioenschappen op zijn naam heeft staan. Met zijn hoogwaardige technische stijl zal Voodoo Child Waldo laten horen waar zijn roots liggen.

Cuup

zaterdag 15 oktober 2005

1420 x gelezen