Parkzicht zit altijd in mijn hoofd

Vraag Clarence van der Palm (50) wat 'zijn' Parkzicht tot een van de meest legendarische clubs in de Nederlandse geschiedenis heeft gemaakt, en hij zegt: "Park was Park." Of: "Park was een supertijd.'' Niet zo gek dus dat de Rotterdammer nog vaak terugdenkt aan de zeven jaar dat hij aan het roer stond van Parkzicht. "Parkzicht zit altijd in mijn hoofd", zegt Van der Palm. "Dat gaat er nooit meer uit." Honderden anekdotes kan hij over 'Park' vertellen. Zijn ogen twinkelen wanneer hij er een paar vertelt. Zoals die keer dat Van der Palm de Amerikaanse soulster Isaac Hayes op het podium had staan. "Dat was in 1989 toen er net house was. Zongen de bezoekers in de pauze massaal 'We want house, we want house.' Ik schaamde me dood", lacht hij. Het moment dat house zijn intrede deed in Parkzicht kan de ondernemer zich nog als de dag van vandaag herinneren. "Dj Rob draaide op een avond 'Suck my dick all night long.' Daarna was het binnen drie maanden gebeurd." En uiteraard waren er de talloze themafeesten die Van der Palm bedacht. "Je kan wel stellen dat wij het meest gekopieerde concept allertijden zijn. Zo zijn wij begonnen met de zwart/wit feesten. Zag je iedereen in het wit of het zwart lopen. Gers gezicht was dat", glimt hij. Of de overbekende Parkzicht T-shirts met teksten als 'Good girls go to heaven, bad girls go to Parkzicht'. "Die vlogen de deur uit. Net als de glowsticks die je opeens overal in Rotterdam tegenkwam. En de Parkzicht cassettebandjes die massaal werden gekopieerd." De beste herinneren bewaart Van der Palm echter aan de memorabele schuimfeesten. "Het idee had ik uit Spanje waar ik het had gezien in een discotheek in Sidges. De slang van zo'n schuimapparaat moesten we met twee man vasthouden en dan zat Parkzicht binnen tien minuten onder het schuim. Dat zal ik echt nooit vergeten." In 1997 moest Van der Palm met lede ogen toezien hoe zijn zaak voorgoed gesloten werd. Na een incident waarbij een portier van Parkzicht een bezoeker uit noodweer doodschoot en kort daarna nog een schietpartij in de zaak volgde, ging de club op last van de gemeente dicht. De Rotterdammer baalt er nog altijd van. "Kijk, we waren echt geen Toys r Us, maar het was ook niet zo dat er alleen maar zware asocialen in Parkzicht kwamen, zoals de gemeente en de pers dat over lieten komen." Dat Parkzicht inmiddels een soort cultstatus heeft bereikt in met name de partyscène, vindt Van der Palm leuk. "Je merkt nog altijd dat Park leeft bij de mensen", zegt hij. "Dat zie je ook bij feesten waarbij de naam Parkzicht op de flyer staat. Die zijn altijd een succes." Een officiële Parkzichtreünie was er tot nu toe echter nog niet geweest. Hoog tijd dus om er een te organiseren waar nog lang over nagepraat zal worden, vindt Van der Palm. "Eindelijk weer eens iedereen van vroeger bij elkaar zien. Ik kijk er echt naar uit."

Op zaterdag 26 november houdt de Rotterdamse partyorganisatie B2S in samenwerking met Clarence van der Palm en DJ Rob in het Maasgebouw te Rotterdam het eerste echte Parkzicht feest sinds de sluiting van deze legendarische locatie. Het Maasgebouw zal in drie zalen de verschillende stromingen brengen die 'Park' groot hebben gemaakt en waaruit vele hedendaagse stijlen zijn geboren.

Gedurende deze nacht zullen alle residents die Parkzicht rijk was, de revue passeren. Menig hart zal sneller gaan kloppen bij namen als DJ Rob & MC Joe, Stanton, Joshua, Pat C, Ludie en Ricky the Dragon. Daarnaast zijn artiesten geboekt die in Parkzicht graag geziene gastdj's waren of op andere wijze een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de scène in die tijd. Denk hierbij aan de 'Parkneger' (oftewel The Darkraver), Miss Monica, Paul Elstak, Lars, Gijs en Panic. Tevens zal er een speciaal live-optreden zijn van Rotterdam Termination Source. De laatste keer dat Maurice Steenbergen met deze stuiterhouse act live ging, was in 1993 in de Rotterdamse Energiehal.

Kaarten voor 'Parkzicht - The Legend is back' zijn beperkt verkrijgbaar en kosten 25,00 euro (exclusief eventuele voorverkoopkosten). De voorverkoop begint op zaterdag 29 oktober om 10.00 uur 's ochtends via het online verkoopkanaal www.ticketonline.nl en via de verkooppunten van Ticketbox en de Free Record shops. Ook zijn er dan kaarten verkrijgbaar bij enkele geselecteerde losse voorverkooppunten (o.a. alle Mid-town filialen).

Back 2 School

donderdag 17 november 2005

3001 x gelezen