Neophyte World Tour 2006

Hardcore heeft Nederland wereldwijd op de kaart gezet als het hardste dance land ter wereld. Het begon hier begin jaren negentig en anno 2006 is Nederland nog steeds veruit het meest invloedrijke land binnen deze muziekstijl.

Al dat gehak heeft intussen ook al de nodige legenden opgeleverd. Een daarvan heeft zonder meer ook veel invloed gehad op het beeld van de scene; in zowel muziek als levensstijl zijn er weinig mensen die meer hardcore zijn dan Neophyte. Gaf dit jaar de DVD 13 jaar Neophyte al een mooi overzicht van waartoe de heren in staat zijn, in 2006 gaat de wereld er voor eens en voor altijd achterkomen.

De Neophyte World Tour 2006 zal in Nederland enkel de grootste en beste clubs aandoen en wereldwijd zo’n 30 landen op zijn kop gaan zetten. Deze avonden zullen zijn weerga niet kennen en, naast een uitgebreide line up met daarin een tot nu toe enkel aan grote evenementen voorbehouden live act, gevuld zijn met speciale decoraties, shows en acties die alleen Neophyte kan bedenken.

Exclusief voor deze tour zal de illustere Masters of Ceremony live act optreden in clubs. Een zelden vertoonde uitbarsting van 45 minuten waarin de bestendigheid van het publiek, de zaal en verre omgeving uitgebreid op de proef worden gesteld. Deze moeder alle live acts is zoals gezegd tot nu toe alleen bij elkaar gekomen op grote evenementen als Masters of Hardcore, Decibel en A Nightmare in Rotterdam.

Daarnaast zal de avond gevuld worden met optredens van dj Neophyte, dj Panic, Dj Evil Activities, Tha Playah, Dazzler en gastoptredens van The Dark Raver, dj Promo of dj Paul Elstak. Er zal een grote lading merchandise in het publiek verdwijnen en afgaande op de reputatie van de heren zal het feest tot in de vroege uurtjes doorgaan.

In Nederland is de tour exclusief voorbehouden aan de volgende clubs: Outland (Rotterdam), The Peppermill (Heerlen), The Matrixx (Nijmegen), the Bridge (Meppen D), Time Out (Gemert, ism X-Factor Events), de Nighttown (Rotterdam) en Locomotion (Zoetermeer). Internationaal zal de tour langs o.a. Duitsland, Zwitserland, de VS, Australië, Polen, Canada, Zweden, Denemarken, Spanje, Italië, Engeland, Frankrijk, Schotland en Rusland gaan.

De tour zelf is officieel aangekondigd op A Nightmare in Rotterdam op 17 december 2005 en zal heel 2006 duren. Gedurende het jaar zal een extra stop worden gemaakt op A Nightmare Outdoor. Het geheel zal uitgebreid worden opgenomen op DVD en deze zal als opvolger van 13 jaar Neophyte eind 2006 verschijnen.

De eerste tourdata zullen zijn op 27 januari 2006 in Schotland en 28 januari in de Bridge in Meppen (D). De line up op deze avond zal naast Masters of Ceremony Live, dj Neophyte, Dj Evil Activities, Tha Playah, dj Dazzler en X-Ray bestaan uit dj Paul Elstak en dj Vince.

Mid-Town

dinsdag 20 december 2005

1377 x gelezen