Catscan presents: I MAGNIFY

De naam Catscan is al jaren niet meer weg te denken uit de internationale hardcorescene. Bart Kok alias Catscan staat garant voor vele klassiekers zoals WOIII,Finishing Profiles en The World is Mine. Ook draaide hij op vele grote en kleine hardcorefeesten over de hele wereld. Ter gelegenheid van zijn nieuwe album reisde Catscan dit jaar stad en land af met zijn knotsgekke My Defragmentated Head Tour. Vanwege het enorme succes van deze serie feesten is besloten een waanzinnig feest rondom Catscan te organiseren: I Magnify!

Op 25 februari 2006 zullen de funderingen van het Tarm Centre in de Duitse stad Keulen (bekend van Raving Nightmare) worden getest ! Het laatste hardcore event in deze locatie dateert alweer uit afgelopen zomer.
Maar liefst vier zalen zullen worden gevuld met alles wat hardcore vandaag de dag te bieden heeft.
De hoofdzaal zal helemaal in het teken staan van zijn eigen label Catscan Ltd. Catscan zal een waanzinnig live-optreden verzorgen waarvoor hij zijn complete studio voor één keertje naar Duitsland zal verhuizen. Ook een dj-battle tegen drie(!) welbekende hardcore djs zal ervoor zorgen dat dit een historische avond gaat worden.
Catscan, die net terug is van een aantal optredens in Australië, kijkt nu al uit naar die 25e februari van 2006. Aangezien hij helemaal geobsedeerd is door oude analoge apparaten en synthesizers, is live optreden voor hem een mogelijkheid om te laten zien welke sounds hij allemaal uit deze machines kan halen. “Ik vind het grootste deel van de nieuwe hardcore niet goed omdat het niets met me doet wanneer ik het hoor”, aldus Catscan. “Dit komt door de nieuwe apparatuur. Nummers die alleen met de computer gemaakt worden zijn vaak vlakker, je kan het duidelijk horen. Ik probeer altijd een bepaald gevoel in mijn muziek te verwerken, zodat het een bepaalde stemming oproept als je het hoort.”
Als je met Catscan over muziek begint kan hij uren aan een stuk praten over zijn passie. “Ik leef echt voor muziek, als ik op vakantie ben word ik na een week helemaal gek. Ik wil dan zo snel mogelijk terug naar huis om mijn studio weer in te duiken!”
Naast het produceren is Catscan bijna wekelijks achter de draaitafels te vinden. Toch ziet hij zichzelf meer als producer dan als dj. Dat neemt niet weg dat hij het draaien voor geen goud zou willen missen. “Het is gewoon te gek om je eigen tracks te laten horen aan het publiek. Ik kan muziek die ik s middags heb gemaakt op cd branden en s avonds op een feest draaien. Als je ziet dat het op de dansvloer bij zon gloednieuw nummer helemaal losgaat, geeft dat een ongelooflijke adrenalinekick.”
Catscan raakte geïnteresseerd in hardcore toen hij aan het begin van de 90s in een jeugdcentrum wat oudere vrienden plaatjes hoorde draaien zoals Who is Elvis en “James Brown is Dead. Muziek die nu omschreven wordt als oldstyle. Een paar jaar later kocht hij de cd Thunderdome 7 waardoor hij hardcore herontdekte. “Ik bezocht in die tijd feestjes in de Amnesia in Amsterdam en de Hemkade in Zaandam en kwam al snel tot de conclusie dat ik deze muziek zelf wilde gaan maken.”
Toen zijn oom hem in 1997 de nieuwste Amiga computer liet zien, leende Bart Kok geld van zijn ouders en begon hij muziek te maken. “Met mijn eerste tracks ging ik naar ID&T, maar daar werd mij verteld dat ik professionelere apparatuur moest kopen. Dat deed ik en toen ik een jaar later terugkwam met tracks als Rotten werd me direct een platencontract aangeboden bij ID&T.” Na een aantal jaren bij Third Movement onder contract te hebben gestaan, released Catscan zijn nieuwe werk nu bij het label Pro Artist Management.

Het feest Catscan presents: I Magnify van 25 februari 2006 telt zoals gezegd meerdere zalen. In de tweede zaal zal mainstream hardcore door de speakers knallen, aangezien deze area gehost wordt door Powerrave Records, het label van niemand minder dan Dj Korsakoff. Deze reizende ster heeft zich in een jaar opgewerkt naar de top en dat komt niet alleen omdat ze er zo goed uitziet! De tracks van haar EP The Powerrave Experience zijn afgelopen jaar grijs gedraaid en zullen ook deze nacht zeker voorbij komen. Vele bekende djs uit het heden en het verleden zullen hun powerrave ten gehore brengen. De line-up wordt snel bekend gemaakt, maar dat je een paar verrassingen kan verwachten is zeker!
De derde zaal wordt gehost door het label Industrial Shock van zwaargewicht 100 Kilo Maarten. Deze man, die onder meer bekend is van zijn woeste set op Thunderdome 2004, staat voor keiharde industrial. Liefhebbers van de ruigste hardcore zullen hier absoluut aan hun trekken komen. Ook hier liegt het imposante lijstje artiesten op de line-up er niet om, maar we houden je nog even in spanning wie dit zijn…
Omdat Catscan veel waarde hecht aan nieuw talent zal de muziek in de vierde zaal worden verzorgd door opkomende nieuwe talenten, want de hardcorescene kan alleen blijven bestaan als nieuwe djs de kans krijgen hun kunsten te vertonen!

Kortom: noteer 25 februari 2006 nu alvast maar in je agenda, want dit wordt een nacht waarin Catscan zal laten zien hoe hij denkt over de hardcore van vandaag en gisteren. Van experimenteel tot mainstream, van industrieel tot early rave, alle facetten van hardcore komen aan bod in deze geweldige locatie. Catscan Magnifies!

Catscan

dinsdag 27 december 2005

1508 x gelezen