Synergy - A New Era In Sound

Op vrijdag 13 januari 2006 is het eindelijk zover, dan wordt er na een stilte van bijna 1,5 jaar weer een Synergy georganiseerd in discotheek City Life in Reeuwijk. De laatste editie van Synergy was op 29 oktober 2004, met DJ's als Neophyte, Darkraver, Genius, Stanton & OCD. Het dak ging er toen bijna letterlijk af, 750 man liepen er toen rond in City Life, waardoor de 3e zaal, als chillout, erbij getrokken moest worden. Hierna is het een half jaar stil geweest totdat er op 22 april 2005 DJ Tumbler's birthdayparty georganiseerd werd. DJ Tumbler wist nergens iets vanaf, totdat hij de flyer onder ogen kreeg... En een aantal foto's zag uit een heel ver verleden, Tumbler met een beugel, enzo :D. Uiteindelijk is ook dat evenement een klapper geworden, met erg veel spuitende champagne en meer dan 35 Collega DJ's, verdeeld over 2 zalen, die allemaal een plaatje zijn komen opleggen.

Na heel veel reacties via onze website, met de vraag wanneer er eindelijk weer eens een Synergy georganiseerd zou worden worden, hebben we besloten om aan deze vraag te voldoen. Vrijdag 13 januari is City Life in Reeuwijk weer het domein van Synergy. Synergy staat voor de samensmelting van alle hardere stijlen van House, zoals Oldschool, Jump, Hardstyle, Early Rave, Hardcore en deze keer ook (Hard) Techno. Zeker deze laatste stijl is vaak ondergewaardeerd op veel evenementen, meestal ook op die van onszelf. We vonden dat we daar iets aan moesten doen, daarom hebben we nu in de 3e zaal een Techno Area gemaakt, waar meerdere locale Techno DJ's hun skills zullen vertonen. Zaal 1 zal zoals gewoonlijk opgebouwd worden van Jump & Hardstyle naar Hardcore, zaal 2 is bedoeld voor de Oldschool & Earle Rave liefhebbers.

Wat kun je voor de rest verwachten van Synergy? Voor de prijs van € 12,50 (VVK) krijg je een behoorlijke line-up, extra geluid, licht ,danseressen en lasers. Tevens zullen we alledrie de zalen behoorlijk decoreren en hebben we in Zaal 1 de vaste VJ-crew van HardBass en InQontrol weten te strikken. Daar zijn we toch best trots op, moeten we eerlijk toegeven. En dan natuurlijk niet het onbelangrijkste... de DJ's:

In zaal 1 zal als eerste DJ Vague openen. Vague is 1 van de resident DJ's van Coalition en eigenlijk pas sinds een jaar bezig met draaien, maar hij heeft inmiddels toch al een aantal leuke boekingen op z'n naam staan zoals: Hardstyle Leiden en Lotus Hardcore in Amersfoort. Uiteraard 1 van de DJ's die regelmatig terugkomt bij onze feesten en waar we nog vrij veel van kunnen verwachten (www.coalition.nl).

Dan als tweede een duo die momenteel hard aan de weg aan het timmeren zijn met hun eigen producties: Vodka Brothers aka Native & Symastic. Eind 2005 is hun 2e release "Lick it Good", uitgekomen op het label IMP LTD: welke het vrij goed heeft gedaan in de dance-charts. Na hun boeking op de "Rave the City Reunion" in de Asta vorig jaar, is het erg hard gegaan met deze 2 gasten en hebben ze meerdere boekingen in het buitenland gehad. Gelukkig hadden ze nog ruimte in hun agenda om een set te doen op Synergy. Verwacht van hun ook veel klappers afgewisseld met nieuwe releases (www.native-symastic.com).

De derde DJ in zaal 1 behoeft eigenlijk geen introductie meer: Ruthless. Samen met zijn maatje Vorwerk verantwoordelijk voor meedere releases als: "Ï Feel Like Dancin'" en "Wake up Call" op het label: Square Beats. Deze DJ heeft zeer snel naam gemaakt in de hardere dance-scene en wordt ook wel de meester van de Jump genoemd, een naam die hij deze avond zeker waar zal maken!!! (www.dj-ruthless.com)

DJ Gizmo, 1 van de 4 DJ's van het legendarische Dreamteam, zal daarna the wheels of steel overnemen. Gizmo heeft op alle grote Dance-evenementen in binnen- en buitenland gedraaid, van Jump en Hardstyle tot Hardcore. Momenteel heeft hij zijn eigen Dance-programma "Hardhouse generation" samen met Darkraver en Norman. Hij zal een set neerzetten, die verder gaat waar Ruthless ophoud en via Jump, Hardstyle uitkomt bij Early Rave en Hardcore. Get ready for some Gizmania-X (www.djgizmo.com).

Na Gizmo is het aan 3 residents van Coalition en First Bass om de zaal op z'n kop te zetten: Wuzl, Tumbler en Spy-D. Deze 3 gasten mogen eigenlijk al geen upcoming talents meer genoemd worden, met boekingen op Slaves to the Rave, Beter Kom Je Niet, Ghosttown en Blackout. In iedere stijl zijn ze wel thuis, maar ga ervan uit dat ze in deze set meer richting de Early rave en Hardcore zullen gaan. Hun motto: Knalluuhhh!!!!! (www.coalition.nl)

Als laatste de afsluiter in zaal 1: Endymion Één van de grote namen op het Enzyme label!! Opgericht in 1997 als producerstrio en later ook als live-act en DJ-set. Hun set kan je het best omschrijven als energiek, hard en opzwepend. Ongeacht de grote van de locatie weten ze van ieder evenement een echt feestje te bouwen met veel interactie richting het publiek. Dus dat gaat op Synergy uiteraard ook gebeuren. Hardcore, You Pussy Motherfuckers!!! (www.endymion.nl)


Zaal 2 is de Oldschool en Early Rave area, de volgende DJ's zullen hier een set neerzetten.

Cykiq: de resident van de stoorzender, zal laten zien dat hij weet wat ouwe school is (www.destoorzender.com).
Caffa: de oldschoolmaster van Gouda, wederom aanwezig om een dikke set neer te zetten (www.coalition.nl)
Champ-e-on: de grote man achter T-time events, zal de overstap van Oldschool naar Early Rave maken (www.t-time-events.nl).
Thanoz vs LD: residents van Coalition en "Het Gezellige Oldschoolfeest", zullen laten zien dat ze ook ouwe Hardcore in hun bak hebben (www.thanozvsld.tk).
Reiner vs OCD: Slaves to the Rave en R'th's Rave. Deze 2 gasten hebben wel bewezen dat ze kunnen battlelen. Watch out for their scratchin' skills (www.nrg-events.nl).
Ricardo vs Berretty: deze 2 lunatics zullen Area 2 afsluiten. Residents van First Bass en altijd garant voor een feestje (www.coalition.nl).

Dan als laatste en al eerder genoemd: Area 3: (Hard) Techno

Nimus: de resident van Pure Events, welke al meerdere evenementen op Malta heeft georganiseerd. Deze is eindelijk weer een x in Nederland te zien (www.bpure.nl)
Mandark vs Missmatch: dit koppel zal met liefde tegenover elkaar staan in deze Technobattle (www.bookthisdj.nl).
Jurgen Kranz: de man achter het bookingskantoor BookthisDJ, heeft meerdere releases op zijn naam staan (www.bookthisdj.nl).
No-Rad: zal deze avond volwaardig afsluiten met een Hard-Tekno set, zoals hij al eerder heeft laten zien op: GoPsykik (www.no-rad.nl).


Voor alle duidelijkheid nog een keer alle feiten op rij:

Synergy - A New Era In Sound
Vrijdag 13 januari 2006
City Life - Nieuwdorperweg 44 - Reeuwijk
Tijd: 21.00 - 04.00
Presale: € 12,50 (Ex Fee) Door: € 17,50

Coalition

dinsdag 10 januari 2006

1591 x gelezen