Temple of terror 2006

Terror wordt een steeds populairdere stroming in Nederland. De aanhang groeit explosief en het aanbod stijgt mee. Waren er nog eerst slechts enkele kleine feesten per jaar voor de liefhebbers, nu schieten de feesten als paddenstoelen uit de grond. Steeds vaker wordt er op een feest ruimte vrij gemaakt voor een speciale terror of speedcore zaal, en ook worden door heel Nederland meer feesten georganiseerd die puur op terror zijn gericht.

Dit is natuurlijk een positieve ontwikkeling voor de terrorscene, de fans kunnen vaker uit hun dak gaan en de keuze is groter. Een nadeel is dat het aanbod van terror dj’s vaak erg dicht bij elkaar in de buurt komt en dat de bezoekers een aantal feesten achter elkaar met (bijna) dezelfde line-up te maken krijgen.

Voor de diehards die tijdens hun wandeling door de terrorscene eens willen afwijken van de hen voor gestippelde route komt er vrijdag 20 januari een aantrekkelijke mogelijkheid. Organisatie Cuup.nl heeft met de aankomende editie van Temple of Terror namelijk niet gekozen voor de gebruikelijke namen maar voor een line-up die garant staat voor de experimentele en afwijkende kanten van terror en speedcore. Er is gekozen voor een internationale opzet.

Het grootste gedeelte van de line-up bestaat uit namen die komen overvliegen uit Frankrijk. De artiesten uit Frankrijk hebben een soort eigenwijze attitude waardoor hun muziek verschillende richtingen op geschoten wordt, wat voor leuke onverwachte effecten zorgt.

De dj’s uit Frankrijk zijn Dr. Macabre, die een live-act gaat verzorgen, de terror dj Joshua en niemand minder dan de Hardcoholics. Deze laatste artiesten hebben slechts één keer in Nederland mogen optreden en dat was tijdens het feest Ondergrondse Herrie in Amsterdam. Na de Fransen is het de beurt aan de Amerikaanse sergeant Doe Doe, die beter bekend staat als Rambo. Na maanden in Irak gevochten te hebben draaide deze soldaat voor het eerst in Holland tijdens het feest Welcome To Terrorland, een samenwerking tussen de organisator van Temple of Terror en CSR. Vele bezoekers zullen het optreden nog goed herinneren. Na het optreden van Rambo zal de uit Canada afkomstige dj Plague zijn beruchte bivakmuts opdoen en het podium beklimmen. Elke donderdagavond host hij zijn eigen radioshow en ook deze avond zal hij laten horen waar echte terror voor staat.

Voor de nieuwsgierige bezoekers is hier de time-table:

23:00 - 24:00..........Cup-a-core
24:00 - 01:00..........Dr. Macabre
01:00 - 02:15..........Hardcoholics
02:15 - 03:15..........Joshua
03:15 - 04:15..........Rambo
04:15 - 05:15..........Plague
05:15 - 06:00..........Angernoizer

Cuup.nl

dinsdag 17 januari 2006

1858 x gelezen