Hardcore4Life in Outland

Tip voor alle Hardcorefans: omcirkel zaterdag 1 juli vet in je agenda! B2S keert dan namelijk terug met Hardcore4Life en wel op de plek waar zij het feest in maart 2001 startte: het huidige Outland. Dat betekent dat dit - in de scene inmiddels erg gewaardeerde - hardcorefeest eindelijk weer de fundering van deze toplocatie kan teisteren, en dat moet natuurlijk gevierd worden! Daarom pakt B2S voor deze editie extra uit en zijn er maar liefst 47 topartiesten geprogrammeerd die de drie area’s van Outland tot 8 uur in de ochtend weer eens flink zullen laten trillen!

Wie deze toppers zijn? In de Mainworld aka ‘The Present Area’ onder meer Dj Dione. Je weet wel: de grootste producer op het Megaravelabel. Hij zal veel werk laten horen van zijn laatste album. The Masochist zal, wederom voorzien van het nodige aan SM-artikelen, de vetste Hardcore beats brengen. JDA staat voor Hardcore en dat zal hij laten zien. Dan het gelegenheidsduo Nexes & Prowler - samen verantwoordelijk voor wat releases op Bionic records - dat in een battle deze sound zal brengen. En nog een leuke battle tussen D-Spirt en Re-Style die inmiddels bewezen hebben meer dan een aanvulling te zijn op de gevestigde orde. Sceletor, die een jaar geleden zijn debuut maakte op Hardcore4Life, zal nu wederom het dak van de tent afdraaien. Hij wordt bijgestaan door Serial Killaz en ‘S’ Pete die dit keer hun debuut op Hardcore4Life maken.

Zoals de vaste bezoekers weten, staat Hardcore4Life behalve voor vernieuwing ook voor unieke acts. Zo zal DJ Rob, de grote man achter het Coolman label, dit keer laten zien dat hij echt allround is. Deze nacht zal Rob niet alleen zijn hardcoreplaten meenemen, maar ook zijn pupillen s’Aphira en Na-Goyah. Deze zullen back2back laten zien dat ze waardige vertegenwoordigers van het Coolman label zijn. DJ The Viper - oftewel ‘the man with the skill’s’ - zal scratchend en wel laten zien dat hij technisch een van de meest begaafde dj’s in Nederland is. En last but not least hebben we voor deze editie in de Main ook vette live-acts geprogrammeerd: namelijk niemand minder dan Endymion en Ophidian. Beide acts zijn van het populaire Enzyme records, maar hebben een hele eigen sound. Hosts van deze tot 8 uur ’s ochtends (!) durende Hardcoremarathon zijn Ruffian en TMC.

De basement, oftewel de Underworld, zal tijdens deze Hardcore4Life in het teken staan van de future sounds - de nieuwe hardcorestromingen – en is daarom omgedoopt tot Future Area. Denk hierbij aan Industrial, Darkcore, Terror, etc. Hier vind je Catscan die een week later af zal sluiten op Sensation Black. Hij zal veel nieuw werk meenemen. Hamunaptra heeft reeds veel opgetreden op events in Duitsland en zal nu ook op Hardcore4Life de duisterste Enzyme sounds brengen. 100 Kilo Maarten is een naam die de ware Industrial-liefhebbers zullen herkennen. Deze artiest staat altijd garant voor de crème de la creme van de Industrial. De Darkcore wordt dit keer gebracht door Lunatic & Miss Hysteria die inmiddels erg succesvol zijn met hun Bassmachine records label. Ook erg thuis in deze stroming is DaY-màr. Deze dame is flink aan de weg aan het timmeren, wat onder andere al heeft geresulteerd in een prime time set op de laatste Masters of Hardcore. Uiteraard mag ook de man die wellicht de uitvinder is van deze duisterse sound, niet ontbreken. We hebben het hierbij natuurlijk over Nostferatu. Dit Enzyme-icoon heeft inmidddels een ontelbaar aantal hits geproduceerd en is voor velen een inspiratiebron. Voor het stevigste segment in de Underworld zijn verder ook namen als Angernoizer, Bryan Fury, Noisefucker, Bonehead vs. Vageman en Smurf geboekt. Host is MC Da Hustla.

In de Early Area ten slotte vind je tijdens Hardcore4Life voornamelijk dj’s die midden jaren negentig al erg succesvol waren. Zij zullen het publiek gaan vermaken met de grootste klappers uit die tijd. De echte Oldschool & Early Rave-fanaten weten wat ze kunnen verwachten van dj’s als Vince, Waxweazle, Gizmo, Bass-D, Lars, Z-Vago, Noizer en Chosen Few. Ook hier kan je echter wat vernieuwing verwachten met wat minder ‘normale’ namen zoals Sneaky D, Rotjong vs Onrust, Dr. Rude en Tumbler & Spy-D.

Is je Hardcorehart al wat sneller gaan kloppen? Haast je dan naar Ticketonline.nl of één van de 1150 verkooppunten van de Ticketbox en Free Record Shop. Kaarten kosten in de voorverkoop 22.50 euro (ex fee). Voor meer info over Hardcore4Life check je de website van B2S >> www.b2s.nl

Algemene informatie:
Datum: zaterdag 1 juli 2006
Naam: Hardcore4Life
Locatie: Outland Rotterdam
Tijd: 22:00 – 08:00
Prijs: € 22,50 (ex fee)
Internet: www.b2s.nl

Line up:

PRESENT AREA
Hosted by MC Ruffian & TMC

DJ’S
Dione
Masochist
Nexes vs. Powler
Sceletor
Serial Killaz
D-Spirt vs. Re-Style
‘S’ Pete
JDA
DJ Rob
The Viper
S’Aphira vs. Na-Goyah

LIVE ON STAGE:
Endymion
Ophidian

FUTURE AREA
Hosted by MC Da Hustla

DJ’S
Catscan
Hamunaptra
100 Kilo Maarten
Angernoizer
Lunatic & Miss Hysteria
Bryan Fury (UK)
Noisefucker
DaY-màr
Bonehead vs. Vageman
Smurf
Nosferatu

EARLY AREA
Hosted by MC Syco

DJ’s
Vince
Sneaky D
Waxweazle
Rotjong vs Onrust
Gizmo
Bass-D
Z-Vago
Lars
Dr. Rude
Noizer
Tumbler & Spy-D
Chosen Few

Back 2 School

donderdag 06 april 2006

1753 x gelezen