Raving Nightmare

Inmiddels zijn de voorbereidingen al in volle gang voor deze eerste Belgische grootschalige editie van Raving Nightmare. De subtitel Premonition, letterlijk vertaald mysterieus voorgevoel of voorspelling geeft meteen de sfeer weer wat jullie te wachten staat. Zoals eerder aangekondigd zal de locatie Brabanthal in Leuven worden omgetoverd tot een Blackbox arena waarin al je voorspellingen en voorgevoelens zullen uitkomen op de manier zoals nog nooit tevoren op een hardcore event is vertoond.De productie en techniek zal compleet worden aangepast aan dit thema en er wordt momenteel hard gewerkt aan de uitvoering hiervan, zodat de show en entertainment tot de puntjes afgewerkt is!

De line up/ time table
In combinatie met de spectaculaire line up, zal het evenement compleet zijn voor de echte hardcore liefhebber op alle stijlen binnen hardcore. De artiesten leveren allemaal op hun eigen manier een bijdrage aan het gehele concept. Tevens zullen er een aantal unieke battles gepresenteerd worden die door de betrokken artiesten speciaal worden voorbereid.
Zo zullen de uit Italië afkomstige Randy & de fransman Radium het podium samen betreden. Deze 2 toppers draaien al heel wat jaren mee en hebben dus diverse hardcore stijlen in hun pakket gehad. Voor deze Belgische Raving Nightmare editie zullen ze elkaar uitdagen en de beste Frenchcore en Darkcore combineren met hun eigen stijl. Deze 2 heren leggen op dit moment de laatste hand aan de track die zij speciaal voor deze editie geproduceerd hebben.
Een andere vaste battle op de Raving Nightmare feesten is die van de Italiaan Tommyknocker en de Nederlandse dj The Viper. Zij kunnen ondertussen wel als resident van Raving Nightmare worden bestempeld. Iedere set die zij samen op een Raving Nightmare hebben laten horen zorgt ervoor dat het publiek weer weet wat dansen is. Ook in België zullen zij een poging wagen om de Brabanthal op zijn kop te zetten. Met hun specifieke draaikunsten en platenkeus voorspellen wij dat ook in België het publiek ongetwijfeld uit haar dak zal gaan!
Omdat de Brabanthal een verleden heeft met een Shadowlandsrave (1998) zullen DJ Vince en DJ JDA een “shadowlands” battle neerzetten die waarschijnlijk zal bewijzen waarom deze 2 leden van de Shadowlands Terrorists bekend staan met hun harde sound. In deze battle zullen natuurlijk de early rave liefhebbers niet worden vergeten, zodat tijdens deze unieke set de rauwe stijl uit die tijd opnieuw zal klinken in deze prachtige locatie, de Brabanthal. Met de skills en technieken van DJ Vince en de beleving van JDA beloofd deze set een spektakel te worden.
Een andere gegarandeerde “harde en rauwe” battle zal die tussen de uit Italië afkomstige Unexist (aka Jappo) en de fransman Tieum zijn. Deze 2 heren stonden eerder al samen achter de DJ boot op Raving Nightmare – Nocturnal Rituals in het Mecc te Maastricht, Nederland. Ook zij zullen het een en ander voorbereiden om wederom een unieke set te laten horen. Het moge duidelijk zijn dat de producties en releases van beide heren de toon aangeven wat jullie te wachten staat!
Naast deze battles zal de Belgische DJ Kristof tijdens zijn veelbelovende set zijn kersverse platenlabel Rage Records presenteren. Hij zal enkele exemplaren van de eerste vinyl release voor het publiek beschikbaar stellen. Natuurlijk zullen tijdens zijn set de nieuwste tracks voorbij komen die pas later op Rage Records gereleased worden. Als voormalig resident dj van het legendarische Club X mag het geen ‘twijfel’ heten dat DJ Kristof samen met MC Chucky perfect de combinatie weet te vinden tussen early hardcore en present hardcore.
The DJ Producer uit de UK zal een soloset neerzetten zoals alleen hij dat kan. Deze man die talloze producties op tientallen labels op zijn naam heeft staan zal vanavond geheel in freestyle de andere kant van hardcore laten horen. De “underground” sound zal in de Blackbox arena helemaal tot zijn recht komen waardoor de echte liefhebber volledig kan genieten.
Een andere soloset deze avond zal die van DJ Partyraiser zijn. Hij is niet zo vaak te zien en te horen in België door zijn drukke schema. Daarom zal hij dit evenement afsluiten op zijn eigen manier. Met zijn techniek en platenkeus verrast hij iedere keer opnieuw vriend en vijand. Voor de bezoekers en diehards die na 06.00 uur nog niet genoeg ervan hebben kunnen wij met zekerheid voorspellen dat ze tijdens zijn set het laatste pufje energie eruit kunnen stampen!
Hieronder volgt de time table:

21.00-21.45: Don Vito & Demon Queen (B)
21.45-22.30: Triax & Mr Sinister (NL)
22.30-23.30: DJ Kristof & Mc Chucky (B)
23.30-00.30: Randy (it) vs Radium (fr)
00.30-01.00: ART OF FIGHTERS (Live) (It)
01.00-02.00: Vince (NL) vs JDA (NL)
02.00-03.00: Unexist aka Jappo (It) vs Tieum (Fr)
03.00-03.30: ENDYMION (Live) (NL)
03.30-04.30: The DJ Producer (UK)
04.30-06.00: Tommyknocker (It) vs The Viper (NL)
06.00-07.00: Partyraiser (NL)
Hosted by: Mc Justice & Mc Chucky

Vinyl en CD release “Premonition”
Rondom deze eerste Belgische Raving Nightmare editie zal er zoals bekend een speciale dubbel mix CD verschijnen. Met mixen van een van dé top producers en live act van dit moment: Art of Fighters voor het mainstyle gedeelte en de combinatie Randy & Radium, die een frans/italiaans tintje zullen geven aan de industrial/frechcore mix. Deze CD zal exclusief te verkrijgen zijn op het evenement in de UHM stand daar aanwezig.
Voor de vinyl release “Premonition” op UHM records worden op dit moment de mixen voor de tracks van respectievelijk Art of Fighters en Randy & Radium afgerond. Als bonustrack op dit uniek stuk vinyl zal er een nog niet eerder verschenen ‘Tieum remix’ verschijnen van een bekende track geproduceerd door de Belgische DJ Kristof. We kunnen alvast verklappen dat deze release een onmisbaar vinyl zal worden voor de meeste platenkoffers.

Transport / Openbaar vervoer / pendelbussen
Door de unieke geografische ligging van de Brabanthal te Leuven zal dit evenement voor de meeste liefhebbers uit België, Nederland, Frankrijk en zelfs Duitsland bereikbaar zijn. Zo is het slechts 90km van Eindhoven (NL), 80km van Maastricht (NL), 155km van Rotterdam (NL), 110km van Breda (NL), 55km van Antwerpen (B), 25km van Brussel (B) en 110km van Aachen (D). Er is voldoende parkeergelegenheid rondom de Brabanthal. Voor een uitgebreide route beschrijving en mogelijkheden openbaar vervoer check www.ravingnightmare.be.
De organisatie zal tevens gratis pendelbussen inzetten tussen centraal station Leuven en de locatie Brabanthal. Deze bussen vertrekken ieder half uur vanaf 20.30uur tot 00.00. Op zondag 4 Juni zullen de bussen ieder half uur weer retour rijden vanaf 5.30 tot 07.30.

Special summer sale UHM merchandise
Ter introductie van de eerste Raving Nightmare editie in België zal in de UHM merchandise stand een spectaculaire summer sale plaatsvinden! Met maar liefst kortingen variërend van 20% tot 50% op alle artikelen zal deze éénmalige unieke actie alleen tijdens dit evenement geldig zijn!!
Binnenin de Brabanthal is nog geen pinautomaat aanwezig, echter aan de rand van de parkeerplaats is wel een pinautomaat aanwezig. Gelieve hier op voorhand rekening mee te houden.

Overige info
Sinds kort is de digiflyer online www.ravingnightmare.com. Alle info is in deze site verwerkt maar zal alleen via de navigatie en de blackbox “ergens” te vinden zijn.
Zoals bekend van de informatie vermeld op de flyer zal Cavello een unieke actie presenteren tijdens dit evenement. Zo zullen de eerste 250 bezoekers die de locatie betreden een kortingbon van maar liefst 10% in handen krijgen te besteden bij de Cavello stand. Alsof dat nog niet genoeg is krijg je ook nog bij deze kortingbon een gratis consumptie munt erbij!

Voorverkoop
De voorverkoop voor dit evenement loopt erg voorspoedig. Tickets voor dit evenement zullen voor slechts Euro 25,- (ex fee) te verkrijgen zijn via de bekende verkooppunten. In België en Frankrijk bij alle FNAC verkooppunten, in Nederland via Ticketbox en Free Record Shop filialen en in Duitsland via UHM Germany en een aantal verkooppunten.

U.H.M.

dinsdag 16 mei 2006

1862 x gelezen