Illegal Vibes Outdoor 2006

Hoogtepunt in de reeks van Illegal Vibes feesten, waarvoor FOD in 2005 een nominatie voor de Friese Popprijs mocht ontvangen, zijn natuurlijk de Outdoor edities. Op 22 juli 2006 wordt daarvan alweer de 3de editie gehouden die een overtreffende trap van de voorgaande edities zal worden. Het heeft er dit jaar om gespannen. Even leek het er op dat er dit jaar geen Illegal Vibes Outdoor editie kon komen. Het grote stuk terrein, waar vorig jaar de Hardstyle area gesitueerd was, word bebouwd dus moesten we in capaciteit indammen. Dit was uiteraard onacceptabel dus werd er druk gezocht naar alternatieven.

IVO 2006

Groot was dan ook de euforie toen het nieuws kwam dat er bij een naast liggend bedrijf een groot terrein van 12.000 m2 beschikbaar kwam. Na een korte inspectie bleek al snel dat dit alle verwachtingen overtrof en juist de mogelijkheid biedt om verder uit te breiden. Er word dit jaar dan ook flink uitgepakt met 40 acts in 4 areas, elk met hun eigen stijl aangevuld met een area waar de finale van de Northern Dance Experience (NDE) zal worden beslist.

Mainstage: Hardstyle
Met dank aan de uitbreiding naar meer areas is de mainstage nu ook volledig aan één stijl gewijd: Hardstyle. Met een keur van top-acts en een stage om u tegen te zeggen wordt deze open area met recht de Mainstage. In deze area gehost door Mc Mouth of Madness kun je genieten van sets van: Activator(It), Deepack(Nl), Alpha Twins(Nl), Pila(Nl), Zany(Nl), Justino(Nl), Sasha F(Fi) en Brennan Heart(Nl).

Area 2: Harddance/Hardtrance:
Net als vorig jaar ook dit jaar in een tent. Alleen hebben we de tent wat groter gemaakt. En dat mag ook wel voor de Organ Donors die overkomen uit de Uk. Samen met nationale toppers als Future Tribes, Tommy Pulse, Dr Rude, Da Pauli, Thilo, Trilok & Chiren, Orphean vs The Outsider, Bobby V(Nl) en The Abyss zullen ze de tent op z’n kop zetten. Dit alles gehost door Mc UB.

Area 3: Hardtechno/Schranz:
Voor het eerst een aparte techno area op deze editie. Was dit voorheen een beetje ondergeschoven kindje dat de eerste uren van de Mainstage vulde, nu is het een volwaardige area met een pittige line-up die garant staat voor een stevig potje techno. Zo zullen daar zijn uit Duitsland: Amok, Felix Kroecher en Torsten Kanzler. Uit Chili de vrouwelijke DJ die bezig is met haar Europese tour: Daniela Haverbeck. Aangevuld met sets van Damian Keane vs. Dave Miller, Jack Ohm, Ven, Phat Wax, The Futurist en D Jay-Alias van eigen bodem.

Area 4: Hardcore:
Het nieuwe terrein heeft uiteraard ook een andere indeling van de areas tot gevolg. Zo zal de hardcore area dit jaar voor het eerst een grote open air stage zijn. Uiteraard met het snoeiharde geluid dat je van Illegal Vibes gewend bent. Dat het flink te keer zal gaan in deze area is op voorhand al zeker met internationale acts als: Hellfish(UK), Stormtrooper(A), Armageddon Project(It) en Unexist(It). Aangevuld met Partyraiser, J.D.A., Tim E, Marc Stevens, Bionic en Shadowraiser uit Nederland. De area zal worden gehost door Mc Drip.

Area 5: NDE finale:
De NDE is bedoeld om beginnende Friese DJ’s podiumervaring te laten opdoen en is een initiatief van Stichting Friesland Pop. In samenwerking met de stichting Friesland Pop wordt er voorafgaande aan Illegal Vibes Outdoor de jaarlijkse Northern Dance Experience (NDE) georganiseerd die door FOD zal worden gehost. De finalisten voor de NDE finale Area worden door Friesland Pop op 15 juni bekend gemaakt. Voor meer informatie over de NDE kijk je op http://www.friesland-pop.nl/

Thema
Als thema is gekozen voor “The Industrial Revolution”. De entourage van het industrieterrein waarop het festival wordt gehouden leent zicht uitstekend voor de underground sfeer die Forces Of Dance voor ogen heeft. Die gedachte wordt nog eens versterkt door te denken aan de invasie van liefhebbers van de hardere Dance-stromingen die het industrieterrein voor één dag zullen opeisen voor hét festival van het noorden: Illegal Vibes Outdoor. Met deze bijzonder industriële achtergrond, met als hoog(s)tepunt een grote windmolen die zich op het terrein bevindt, als basis voor het decor beloofd het een waar spektakel te worden.

Het festival wordt gehouden op 22 juli van 12:00 tot 0:00 op het industrieterrein “Oostpoort” in Harlingen. De voorverkoop start op 15 mei bij alle Ticketbox- en de reguliere voorverkoopadressen.

Forces of Dance

maandag 19 juni 2006

1618 x gelezen