Megarave Outdoor

Megarave Heerlen History
Voor het twintigjarig bestaan van de Peppermill te Heerlen werd Rige Entertainment in 2000 gevraagd om een leuke invulling aan een groots feest te geven. Voor deze viering werd de Megarave, die voorheen op de Maasvlakte (Open Air) en in de Energiehal (Indoor) plaatsvond, op het buitenterrein van de Peppermill gegeven. Na 4 succesvolle edities werd de editie van 2003 overschaduwd door een nogal heftig incident waardoor de gemeente Heerlen besloot de Megarave te verbieden. Na jaren procederen en uiteindelijk een goed overleg met de gemeente en diensten als politie en brandweer mogen wij dit jaar weer van start gaan met een van de gezelligste feesten van het zuiden. De eerdergeplande datum van 25 augustus is komen te vervallen doordat er een voetbalwedstrijd in het nabijgelegen stadion van Roda wordt gespeeld, vandaar een weekje later. Er zijn wel een aantal kleine wijzigingen in het toegangsbeleid zoals een minimale leeftijd van 18 jaar en een legitimatieplicht. De belangrijkste wijziging in het security beleid is dat er bijna twee keer zoveel security aanwezig is, dit in verband met een vlotte binnenkomst van de bezoekers om irritatie en lange wachttijden te verhinderen.

De partyplanning
Om 18.30 zal het evenement op vrijdag 1 september beginnen, op het Peppermill terrein wordt er een speciale Megarave stage gebouwd en zal er ook weer een gigantische chill out tent aan de club zelf bevestigd worden waarin je wat kunt drinken, wat merchandise kan kopen en een foto laten maken. Het hele terrein zal worden uitgelicht en gedecoreerd en voor deze editie worden dit keer 2 lasers buiten geplaatst. Het geluidsniveau blijft onveranderd hard en om 00.00 uur wordt het buitengebeuren in en om de Peppermill verplaatst waarbij dit jaar een voor publiek toegankelijk terras een leuke extra is. Voor deze speciale party zal ook binnen een lasershow zijn en wordt door de hele Peppermill extra geluid in alle zalen behalve de Vip geplaatst. Ook dit keer zal de succesvolle barbecue area geopend worden voor houders van het beruchte VIP bandje en kunnen de Vippers ook nog in de Royal Suite terecht. In de Royal Suite staat een exclusieve line up met veel verrassingen en gast deejays klaar. Houders van de vipkaarten hebben recht op Vip toiletten, gratis garderobe, de gehele avond in de Viparea's gratis drinken (zwak alcoholisch) en kunnen bij binnenkomst een exclusief T-shirt of Megarave cap in ontvangst nemen.

De line up
Voor dit evenement hebben we natuurlijk de vaste Megarave resident deejays als Paul Elstak, Dione, Dr Z Vago, Distortion, Headbanger, JDA, Partyraiser en Plague die natuurlijk altijd garant staan voor toptracks en een goede sfeer. Ook is voor deze editie voor Lenny Dee gekozen die in 1993 bij de eerste Megarave op de Maasvlakte al van de partij was. Hij kan zich deze 13 jaar oude boeking nog goed herinneren omdat Rige destijds direct na zijn draaiset had geregeld dat hij in een klein vliegtuigje naar Parijs werd gevlogen zodat hij 2 boekingen in 2 landen kon pakken. Mede door Lenny is de scene zoals hij nu is en kan hij ook tot een van de steunpilaren van de hardcore worden gerekend. Het wordt een Amerikaans onderonsje want ook Rob Gee zal acte de presence geven. Als act op Sensation Black en labelmanager van Adam World Wide recordings kan Rob nog steeds op een grote schare fans rekenen. Meestermixer Jason S was als mystery guest op Hellraiser vs Megarave een van de grote verassingen van de avond. Voor Megarave zal hij dit keer zijn live mix op 3 CDJ1000 s mixen gebruikmakend van een extra sampler om een onweerstaanbare, originele set neer te zetten. Endymion is ook voor deze editie aanwezig, op hun verzoek staan ze dit keer op het buitenpodium en zullen ze een extra wrede Enzymeset draaien. Voor meer informatie over de rest van de line up kan je kijken op www.megarave.com. De Megaravesite zal dagelijks worden geupdate met downloads. MP3's en meer leuks.

Handige info
Tijdens Megarave rijden er gratis pendelbussen vanaf station Heerlen naar de party vanaf 18.30 tot 22.00 daarna moet je zelf je vervoer naar de Peppermill regelen. De terugreis met de gratis pendelbussen begint om 05.30 en duurt tot 06.30. De bussen zijn te herkennen aan de Megarave posters en de security op de bussen. Als je met eigen vervoer komt zal je vanaf de Peppermill naar het Lycom parkeerterrein worden geleid, dit is op 5 minuten lopen van de Peppermill. Gewone tickets kosten 32,50 exclusief fee en de Viptickets kosten 65 euro exclusief fee. De vipkaarten zijn strikt gelimiteerd en vanaf nu te koop op www.rigeshop.com (inclusief gratis poster) en ticketbox. De overige bekende voorverkoopadressen staan op de partysite.

MEGARAVE - 1 SEPTEMBER 2006 - PEPPERMILL

MEGARAVE HARDCORE OUTSIDE AREA

PARTYRAISER
OFFENSIVE LIVE
DIONE vs DR.Z-VAGO
ENDYMION DJ TEAM
RTC LIVE
REFLECT vs LUNATIC & MYSTERIA
PROFANE
MAINFRAME

MEGARAVE HARDCORE INSIDE AREA

ROB GEE
DJ D
HEADBANGER
NEGATIVE A
LENNY DEE
JDA
JASON S
DISTORTION & MC RAW
AFFIX
SOUND ABUSE
BASS

ALL STYLE AREA

PAUL ELSTAK
ROB & MC JOE
BASS D
BOUNTYHUNTER
JAMZ
THOM-K
X-CLUSIVE

DARKCORE VS TERROR

PLAGUE
E-NOID
NOISEKICK LIVE
BRYAN FURY
DARKCONTROLLER
RAZOR EDGE LIVE
K.V.N.
VIZITOR
CEMON VICTA
MENTAL DEFECTIVE

VIP AREA

REFLECT & FRIENDS
M
BSE

Rige

maandag 17 juli 2006

1930 x gelezen