Mania geweld verstoort de rust in 013

Eindelijk is het zover! Het braakliggend terrein rondom de Mania silo is vlakgetrokken en na grondproeven is het toegestaan om te beginnen met de wederopbouw van het Mania imperium. 21 oktober zal de geluidsinstallatie van 013 weer tot het randje worden open geschroefd!

De overweldigende editie van april jongstleden, waarbij voor het eerst popcentrum 013 werd aangedaan met het Mania concept, heeft Mania Events ertoe doen besluiten dat naast Euphoria, 013 ook uitstekend geschikt is voor een hardcore evenement. Het nummer 1 poppodium van Nederland heeft zich in het verleden al meerdere malen bewezen als toplocatie met een ongekende mogelijkheid tot decoratie, denk aan onder andere de trampolinespringers en graffiti-acts bij Euphoria, maar minstens net zo belangrijk, een erg vet geluidssysteem.

Waar het uiteindelijk toch om draait is het muzikale geweld van deze avond. De DJ’s die deze taak op zich zullen gaan nemen, zijn onder meer Promo, Stunned Guys, G-Town Madness, Endymion en Catscan. Slechts een kleine greep uit de artiesten die op zaterdag 21 oktober in popcentrum 013 in Tilburg acte de presence zullen geven.

Journey through hardcore history!
Als eigenaren van het Traxtorm label en producer van enorme knallers als Thrillseeka en Bombing Eardrumz, zijn ze erg toonaangevend geweest, en nog steeds! Vrijwel iedere release op het label is een dikke knaller die gretig aftrek vindt. Nooit eerder stonden deze Italiaanse grootheden geprogrammeerd op een evenement van Mania, maar nu komt daar eindelijk verandering in. Natuurlijk worden hier The Stunned Guys bedoeld, die op deze avond wederom zullen aantonen dat Mania en Italiaanse DJ’s een geslaagde combinatie vormen!

Daarnaast een andere nieuwkomer op Mania: G-Town Madness! Helemaal uit het noorden van het land komt deze live formatie over om hun grootste hits ten gehore te brengen. Geen Silence, maar 30 minuten gekkenhuis! Als zijnde één van de sterkste live-acts binnen de Nederlandse hardcore scene zullen deze doorgewinterde mannen daar dan ook geen moeite mee hebben. Trouwens, wisten jullie al dat er een hoop nieuw materiaal aan zit te komen van G-Town Madness? Ze zijn er al 12 jaar, maar dus nog zeker niet van plan te stoppen!

Naast deze 2 debutanten heeft Mania Events ook een aantal graag geziene gasten uitgenodigd. Zo zal het meesterbrein achter de talloze Files en Types, waarvan de meeste uitgebracht zijn op zijn eigen Third Movement label, een wervelende performance geven. "The Revolutionist" zal deze editie afsluiten met een cross-over van zijn oudere en meest recente werk. Natuurlijk gaat het hier over niemand anders dan de man die er om bekend staat geen concessies te doen aan zijn draaistijl en altijd zijn eigen ding doet: Promo!

Vanuit Rotterdam komt DJ Panic over. Zijn missie deze avond: Early Hardcore! Als lid van het legendarische Forze DJ Team en met zijn ervaring van meer dan 15 jaar weet hij als geen ander het juiste early hardcore gevoel over te brengen aan ’t publiek. Start the panic!

Last but zeker not least zal Buzz Fuzz een knetterende oldschool/ early hardcore set ten gehore gaan brengen. En als er één iemand Mr Early Rave genoemd mag worden, dan is hij het wel. Niet alleen als DJ, maar ook als producer heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd. De pionier van het legendarische dreamteam zal bewijzen dat er maar één persoon is die de oude sound van weleer weet te brengen zoals het bedoeld is, hard & puur.

Back To The Future
Voorgaande editie introduceerde de 3 musketiers (D-Spirit, Sceletor & Wizard) de “Back To The Future” area. Niet moeilijk te omschrijven, simpel gezegd gewoon raggen & rossen, het beste van hardcore op het moment! De eerste keer dat de drie samen optraden battleden ze de hele avond, de laatste Mania draaiden ze om en om, dit keer nodigen ze enkele gasten uit!

Hun eerste gast stond zeer recent nog op Sensation Black. Hij werd bekend door zijn talloze releases op zijn eigen Catscan Ltd label. Hierop verschenen onder andere WO III, Capture in Distress en The World Is Mine. Dat hij van meerdere markten thuis is blijkt wel uit zijn verrassende samenwerking met De Jeugd Van Tegenwoordig, hij is sowieso niet vies van andere muziekstijlen, zo flirt hij regelmatig met techno, hardhouse, zelfs klassiek en filmmuziek, maar hij zal nooit zijn eigen typische sound opgeven. Mania Events zal hem met de nodige moeite uit de studio moeten slepen deze avond, want Catscan is een echte studio freak!

Hun tweede gasten behoren tot de top van het Enzyme label, Endymion! Of ze nu een live of DJ set wegzetten, altijd gaat het dak eraf. Ditmaal hebben ze de eer om de 2de zaal geheel in stijl af te sluiten met een onvervalste Enzyme set!

Informatie:
Voor verdere informatie over Mania, 21 oktober, kan je terecht op www.mania.nl

Voorverkoop:
De tickets voor Mania zijn vanaf zaterdag 19 augustus verkrijgbaar voor 18 euro (ex. fee). Voor tickets kun je o.a. terecht bij de 151 grotere postkantoren, de 100 grootste Free Record Shops, de 33 GWK kantoren, de 11 VVV kantoren of bij één van onze vaste voorverkooppunten in Noord Brabant.

Mania

woensdag 16 augustus 2006

1447 x gelezen