Raving Nightmare

Net als vorig jaar zal in de eerste week van november de enige Nederlandse editie van Raving Nightmare plaats vinden. Op zaterdag 4 november 2006 zal het Mecc in Maastricht weer worden omgetoverd tot een Hardcore arena. Het is alweer het derde jaar op rij dat UHM voor deze locatie, gelegen in Maastricht (het centrum van Europa) aan het grensgebied van België, Nederland en Duitsland, gekozen heeft. En juist deze ligging maakt iedere editie weer tot een internationaal project op het gebied van muziek, artiesten en bezoekers.

Nergens in Nederland is een Hardcore evenement van dit formaat zo internationaal georiënteerd waardoor het iedere keer weer opnieuw een uitdaging is voor zowel de bezoekers, artiesten en organisatie. Het thema “internationaal” zal dan ook de boventoon gaan voeren in de gehele productie en de line up! Zo zal er deze keer naast de gebruikelijke main area waar Hardcore, Early Hardcore te horen zullen zijn een 2e hal van het Mecc bij de productie betrokken worden. Deze area zal op een zeer speciale wijze worden ingericht, zodat alle stijlen van Terror tot Industrial en van Speedcore tot UK Breakcore optimaal tot hun recht komen.
UHM zal ook dit jaar opnieuw alles in het werk stellen om op het gebied van geluid, licht effecten, lasershows en decoraties het maximale resultaat te bereiken. In de aanloop naar het evenement zal meer duidelijkheid komen rondom de productie.

Raving Nightmare magazine special
Tevens zal UHM als eerste organisatie een nieuw promotie middel inzetten ter vervanging van de “oude welbekende” flyer. Er zal een “special” magazine rondom het evenement worden uitgebracht waarin veel leesvoer, duidelijke informatie over de locatie en de algemene info betreffende het evenement staat vermeld. Daarnaast kan iedereen die zo’n special in zijn bezit heeft voordeel halen. Meer duidelijkheid hieromtrent zal vanzelfsprekend zijn zodra je een exemplaar van deze “special” in je bezit hebt!

Tickets en VIP Tickets
Kaarten zullen in de voorverkoop slechts Euro 32,50 (ex fee) gaan kosten.
Door ontoelaatbaar gedrag en “gewoontes” van een bepaald aantal Vips tijdens de editie van vorig jaar had de organisatie een besluit genomen om in de toekomst geen Vip area meer in te richten op de Nederlandse editie van Raving Nightmare.
De organisatie is echter terug gekomen op haar besluit en heeft op veler verzoek toch besloten om ook voor deze editie een beperkt aantal VIP kaarten ter beschikking te stellen. Met deze Vip kaart zul je het evenement vanaf een speciaal podium (in area 1) kunnen meemaken, tevens zal er onbeperkt drank en eten op dit podium te verkrijgen zijn gedurende het evenement. Naast deze voordelen zal iedere Vip een gratis UHM gadget ontvangen bij binnenkomst bij de speciale Vip entrance. Let wel op: Er zullen extra maatregelen worden genomen om misbruik en rare “gewoontes” tegen te gaan.
Tickets zullen verkrijgbaar zijn vanaf 26-8-2005 bij de bekende ticketbox adressen en Free record shops in Nederland. In Duitsland zullen alle CTS/Eventim verkooppunten weer ingezet worden en in België, Frankrijk en Zwitserland alle FNAC verkooppunten. Daarnaast zullen de vaste verkoopadressen in Nederland , België en Duitsland weer voorzien worden van originele tickets. Vip tickets zullen uitsluitend en alleen bij Ticketbox in Nederland, Fnac in België en Frankrijk en CTS/Eventim in Duitsland te verkrijgen zijn en via de online shop van UHM.
Transport
Het Mecc in Maastricht is zeer goed te bereiken met de auto. Vanaf de A2, nog voor Maastricht, staat het al duidelijk aangegeven. Het is slechts 80km van Eindhoven, 50km van Venlo, 20km van Aken, 80km van Antwerpen en 80km van Brussel vandaan. Bij het Mecc is er ruim voldoende parkeergelegenheid.
Voor de treinreizigers zullen er weer gratis pendelbussen rijden tussen het CS Maastricht en het Mecc. Vanaf het CS station ben je binnen 5 minuten bij het Mecc. Tevens rijden er treinen tot aan station Randwijck dat slechts 250 meter bij het Mecc gelegen is. Voor meer info check www.ns.nl of www.bahn.deof www.b-rail.be.

Line up
Met trots presenteert UHM de line-up voor deze Raving Nightmare editie. Zoals eerder vermeld zullen er 2 hallen worden ingericht waardoor er verschillende stromingen in de Hardcore zullen worden uitgesplitst. Door de internationale aanpak zullen er maar liefst 10 landen vertegenwoordigd zijn in deze line-up! Waaronder een aantal artiesten die zelden of nooit in Nederland en zelfs Europa te bewonderen zijn.

MYSTERY OF LIGHT
In de “Mystery of light” area zullen mainstyle hardcore en early hardcore de boventoon voeren waardoor de oude en nieuwe melodieën in deze muziekstroming samen zullen gaan en een mooie combinatie met de lasershows en special effects gaan vormen.
Het label traxtorm records uit Italie is een van de hoofdleveranciers van kwalitatief zeer sterke mainstyle releases. Reden voor de organisatie om de verantwoordelijke achter dit label uit te nodigen voor een knallende DJ set. The Stunned Guys zullen gegarandeerd zorgen voor een uitstekende sfeer tijdens hun set. Een andere artiest uit de Traxtorm stal, DJ Tommyknocker, is eveneens weer van de partij. Hij is ondertussen een vaste kracht op de Raving Nightmare edities geworden en heeft de afgelopen jaren een aantal top producties afgeleverd die als Raving Nightmare tracks of anthems op vinyl verschenen zijn waardoor hij als geen ander tijdens zijn set perfect kan aanvoelen wat de Raving bezoeker van hem verwacht.
Uit de Neophyte records stal zullen Evil Activities met een DJ Set een knallend optreden verzorgen. Zij zijn verantwoordelijk voor veel tijdloze tracks die voor de meeste onderons genoeg herinneringen doen ophalen. In elke productie van deze heren hoor je de echte Evil Activities “sound” en juist dat zal ervoor zorgen dat ook zij garant staan voor een perfecte sfeer tijdens hun set.
DJ JDA, de ene helft van de shadowlands terrorists, is de afgelopen jaar met regelmaat te horen geweest op een aantal Raving Nightmare edities. Met zijn specifieke platenkeus en enorme energie wat hij tijdens zijn set uitstraalt mogen we ook van hem hoge verwachtingen hebben. Hij staat tenslotte voor de kreet “echte hardcore en anders niks”!
De enige dame in dit gezelschap is de uit Zwitserland afkomstige Miss Flower. Haar zeer sterke releases op het label Third Movement geeft aan waarom zij Zwitserland vertegenwoordigd. Zij zal ook mede door haar platenkeus voor de variatie zorgen in deze area.
DJ Delirium vertegenwoordigd al sinds begin jaren negentig de hardcore in USA en zal nu dus de USA vertegenwoordigen in deze area. In deze lange periode heeft hij talloze releases achter zijn naam gezet en heeft hij op de meest belangrijke evenement wereldwijd kunnen optreden.
The Vinyl Junk feat Cixx vertegenwoordigd al net zo’n lange periode Hardcore. Zijn techniek , enthousiasme en platenkeus zie je zelden. Ook hij heeft een aantal zeer sterke releases achter zijn naam staan en met name de releases in coöperatie met Cixx zijn tijdloos. Vandaar dat deze performance dan ook een eenmalige en dus unieke combinatie zal zijn waarbij er technieken gebruikt worden die nooit eerder vertoond zijn.
Over melodieën gesproken.
DJ Kristof heeft de laatste jaren aangetoond waar zijn voorkeur ligt in de muziek door zijn releases. Hij is inmiddels bezig aan zijn 4e mix CD Hardcore Emotions. In deze zeer succesvolle reeks door hem gecompileerde CD’s hoor je dan ook duidelijk zijn muzikale voorkeuren terug.
DJ D, ook wel genoemd “The Melody Man” heeft eveneens een aantal zeer sterke releases achter zijn naam staan. Hij heeft een eigen sound die tot nu toe bij geen enkele ander artiest of producer terug te horen is. Zijn platenkeus zal wellicht veel eigen producties bevatten maar zonder twijfel ook nieuwe producties van onbekende producers uit de rest van Europa waarin “melody” centraal staat.
De live performance is deze area zijn niet de minste. Zo zullen Art of Fighters uit Italië voor een spetterend optreden zorgen. Met de stagedive actie in ons geheugen tijdens hun live optreden op de Belgische Raving editie in Juni kunnen we weer een energiek optreden verwachten waarbij al hun hits en nieuwste tracks voorbij zullen komen.
Het andere live optreden zal van Angerfist zijn. Begin dit jaar werd een via een persbericht aangekondigd dat Angerfist zich meer zou gaan toespitsen op zijn DJ carrière. Live optredens zouden daardoor alleen met uitzondering worden aangenomen. De organisatie heeft hun uiteindelijk bereid gevonden om tijdens deze Raving Nightmare editie een spetterende live act te verzorgen waarin alle hits en nieuwe tracks de revue passeren. Ieder live optreden van Angerfist staat garant voor een half uurtje knallen waarbij je niet stil kan blijven staan.

MYSTERY OF DARK
In de ”Mystery of Dark” area zullen alle ander (free) stylen binnen de hardcore te horen zijn. Van breakbeat tot industrial, tekno tot darkcore, terror en speedcore zal het geheel opbouwend geprogrammeerd worden. De productie in deze area zal geheel aangepast worden aan de bijbehorende sound. De artiesten in deze area hebben allemaal hun eigen sound en visie op het maken van muziek. Zo heeft de organisatie speciaal voor dit evenement een exclusief optreden van Mark N (Nasenbluten) uit Australië weten te contracteren. Door de energie, skills en technieken die hij in zijn sets legt en verwerkt geeft hij altijd een unieke en eenmalige performance. Deze man heeft al een heel verleden en was de man achter het label Bloody Fist records. Daarnaast heeft hij ook meerdere “World Titles” gehaald bij mix en scratch kampioenschappen van DMC en Technics. Het zal dan ook een uniek gegeven zijn dat deze artiest te bewonderen is op 4 november in het Mecc te Maastricht waardoor de echte liefhebber dit spektakel niet mag en kan missen.
De fransman Manu Le Malin is ook een van de grootheden in deze muziek stijlen en heeft zijn sporen wereldwijd al ruimschoots verdiend. Hij zal een solo set neerzetten waarin al zijn muziek voorkeuren, zonder grenzen en beperkingen, voorbij zullen komen. Een andere Franse artiest die de laatste jaren nogal van zich laat horen is DJ Tieum. Ook hij zal een soloset verzorgen in de stijl zoals we van hem gewend zijn.
De enige dame in deze area onder dit gezelschap is de Française Daisy. Met haar uitstraling tijdens de performance in combinatie met haar platenkeuze verrast ze elke keer opnieuw. Zij zal ook haar favoriete stijlen zonder beperkingen in haar tempo ten gehore brengen. Natuurlijk moet Duitsland ook vertegenwoordigd zijn in deze area. Een aantal wereldbekende producers van Duitse afkom hebben veel betekend voor de house/techno en hardcore scène. The Speedfreak is daar één van. Hij heeft al heel wat releases achter zijn naam staan op de meest indrukwekkende en vaak historische platenlabels. De uit Oostenrijk afkomstige artiest Stormtrooper heeft de laatste jaren nogal wat laten horen. Zo heeft hij naast het label Third Movement ook op Industrial Strenght records een aantal tijdloze release weten te produceren.
The DJ Producer en Hellfish beiden uit UK hebben talrijke gezamenlijke producties op hun naam staan en behoren zonder twijfel tot een van de grootste artiesten in deze muziekstroming van de laatste 10 jaar!
The Vizitor zal Nederland vertegenwoordigen in deze line-up. Deze man is al een hele verschijning achter de draaitafels maar laat dat ook nog eens horen door iedere keer opnieuw een onvergetelijke set neer te zetten. Ook DJ Noizefucker is present om zijn visie op terror te geven.
Een andere speciale DJ act uit Nederland die de organisatie heeft weten te strikken is Enzyme X. De stijl behoeft geen uitleg want dat zal in 1 lijn worden doorgetrokken met het gelijknamige label. Wat wel iedere keer een verrassing zal zijn is welke 2 grote Enzyme artiesten de act zullen gaan vertegenwoordigen deze avond. Het zal pas duidelijk zijn als Enzyme X achter de draaitafels staan op 4-11-2006.
Ook in deze area 2 live performances. De Kotzaak Klan uit Duitsland zullen met een live optreden de liefhebber bedienen zoals alleen zij dat kunnen. Deze formatie, waarin een hele PCP historie zit verscholen, zal onder leiding van Stickhead en Miro iedereen kennis laten maken met de unieke Kotzaak sound.
Het Nederlandse label Pendeho records staat ook voor 100% Underground. Speciaal voor dit evenement zal de Pendeho artiest Obscurity zijn studio verhuizen en een eenmalig live optreden verzorgen met daarin zeer speciale rituelen en entertainment. De organisatie wil nog niets kwijt over dit optreden en zal alle details in de week voor het evenement bekend maken.

Tot slot: UHM heeft een bewuste keuze gemaakt om een aantal artiesten te programmeren die de laatste jaren zeer actief zijn in de hardcore scène en met name in Zuid Nederland. Het blijkt iedere keer opnieuw dat een aantal van deze artiesten over enorm veel kwaliteiten beschikken en dit ook beheersen tijdens hun DJ performance. Hierdoor bevinden zij zich minimaal op hetzelfde niveau als de zogenaamde “Top dj’s “ volgens UHM .
Het is dan ook een logische keus om DJ Sceletor, DJ Wizard, Mr Sinister, Crosswire en DJ Mol in area 1 en DJ Triax en DJ Pita in area 2 voor een DJ set toe te voegen.

Underground House Movement

maandag 18 september 2006

1687 x gelezen