Enter The Time Machine

Rotterdam/Purmerend, 26 oktober - Op 16 december 2006 gaat A Nightmare in Rotterdam terug naar de tijd toen hardcore nog in de kinderschoenen stond. A Nightmare in Rotterdam keert terug naar de diepe hardcore-wortels, terug naar de tijd waarin we nog met z’n allen stonden te feesten in één hal, toen hardcore nog gewoon hardcore was en nog niet onderverdeeld was in verschillende substijlen. Terug naar de periode toen er nog totale saamhorigheid heerste op de toen nog schaarse hardcore evenementen.

De grootste hal van Ahoy’ zal op 16 december getransformeerd worden in een indrukwekkende tijdmachine, die de bezoeker mee zal nemen naar die goede oude Energiehal tijden uit de begin jaren negentig. Eén grote hal waar hardcore van nu en hardcore van toen zullen samensmelten tot één kolkend geheel, met unieke back-to-back DJ combinaties van Nightmare legendes van de huidige en toenmalige hardcore elite. Early rave en present hardcore sets zullen elkaar afwisselen op het gigantische podium, waar twee aparte DJ booths aanwezig zullen zijn. Het gehele Enter the Time Machine thema zal tijdens deze nacht niet alleen hoorbaar zijn tijdens de DJ sets, live optredens en de presentatie van de artiesten tijdens deze nacht, maar ook visueel zichtbaar zijn in de decoratie: de bezoeker waant zichzelf als een ware reiziger in de hardcore tijd!

Uiteraard is voor deze Nightmare een blik hardcore artiesten opengetrokken die absoluut niet mogen ontbreken tijdens deze reis. Zo zullen, naast de vaste Nightmare resident DJ Lars, o.a. de Duitse early rave held Marc Acardipane – die een onvervalste PCP live set zal gaan neerzetten met The Ultimate MC - de Nightmare oudgedienden Charly Lownoise & Mental Theo en het altijd sfeerverhogende Bodylotion de Nightmare bezoeker trakteren op een onvervalste early rave trip. De ongeëvenaarde king of turntabelism The Viper, de normaal zo snoeiharde Hagenezen Nosferatu en Partyraiser en de legendarische Predator zullen ook speciaal voor deze gelegenheid de beats per minute wat terugschroeven, hun oude plaatjes afstoffen en een ongetwijfeld heerlijke early rave set neerzetten.

Aan de present hardcore kant zal Enter The Time Machine, naast de residenten Neophyte, DJ Panic en Evil Activities, hardcore helden programmeren zoals o.a. Tha Playah, het Italiaanse mega-talent Mad Dog, de revolutionaire Promo, Lady Dana en de absolute Nightmare Godfather en grondlegger van de Nightmare evenementen, DJ Paul. Naast al dit geweld presenteert Nightmare exclusief en als eerste evenement in Nederland de Italiaanse live act Traxtorm Gangstaz Allied, die uit de top van de Traxtorm Records stal bestaat. Onder de bezielende leiding van de Traxtorm labelbazen The Stunned Guys zullen zij tezamen met Tommyknocker, Mad Dog en Art of Fighters laten zien waar de huidige Italiaanse hardcore scene voor staat! Het belooft dus een waanzinnige nacht te worden.

Alle additionele info is tevens te vinden op de website: www.nightmare-rotterdam.com.

Tickets zullen € 39,- (ex fee) gaan bedragen en zijn online verkrijgbaar via www.ticketbox.nl en www.udc.nl/ticketbox. Verder zullen de tickets verkrijgbaar zijn bij alle verkooppunten van Ticketbox, de Free Record Shops, de Mid-Town shops en via www.midtownshop.nl.

Enter the Time Machine… history will be a part of the future!

Mid-Town

maandag 30 oktober 2006

2026 x gelezen