DJ Dano

De verjaardag van Daniel Leeflang zal niet geheel ongemerkt voorbij gaan. Op 3 februari 2007 zal hij in de Rozengracht 133 samen met het publiek terugkijken op al ruim twee decenia DJ Dano. Bijgestaan door zijn favoriete DJ's uit Amsterdam, collega's en vrienden draagt hij deze exclusieve nacht op aan alle Hardcore en Oldskool addicts die wel in zijn voor een nachtje koekhappen en zaklopen in Dano-stijl.

In 1984 begonnen als DJ op illegale radiostations als Radio 100 in Amsterdam, stond Dano begin jaren 90 samen met Jeroen Flamman als resident in de Mazzo op de roemruchte Manic Monday avonden. Als resident bij Multigroove, waar hij in 1992 samen met The Prophet, Buzz Fuzz en Gizmo het legendarische ‘Dreamteam’ vormde, brak hij verder door op Hellraiser, Thunderdome, Mysteryland en Mayday tot in Australië aan toe. Producerend voor Mokum, ID&T, Dreamteam Productions, Djax Records, Lower East Side Recordings en Transtronic werkte hij samen met de iconen uit die periode, zoals Nico Vorkapich, Chosen Few, Dylan Hermelijn (“2000 and One”), The Prophet en Liza ‘n’ Eliaz. Maar ook met Herman Brood, Seda (Osdorp Posse) en de dichters Serge van Duinhoven & Olaf Zwetsloot. Zelfs voor de Metal band Fear Factory dook hij de studio in om een remix af te leveren, wat de favoriete remix van de band zelf is geworden. De tientallen, dan niet honderden, tracks en remixes die hij uitbracht, verschenen op evenzoveel bekende en minder bekende compilatie CD’s. Samen met de explosieve opkomst van de Oldskool en Hardcore groeide Dano in no-time uit tot één van de grote namen uit de hardere dance-scene, wat hem vier Awards opleverde als beste hardcore DJ.

DJ Dano mag met recht één van de grondleggers van de hedendaagse Hardcore en Oldsk ool genoemd worden en leert je op zijn verjaardag een lesje in Hardcore en Oldskool geschiedenis zoals alleen de meester zelf dat kan. Verdeeld over twee area’s, zijn deze DJ’s de slagroom op de verjaardagstaart:

Hardcore:
Chosen Few (Mokum, NL)
The Predator (Ruffneck / Mokum, NL)
Leviathan (Hellraiser / Cenobyte, NL)
Jordens (Multigroove, NL)
Dano (Multigroove / Mokum, NL)
Partyraiser (Hellbound / One Man, Half Machine, NL)

Oldskool:
Champ-E-On (Multigroove, NL)
Bass D. (Masters of Hardcore, NL)
Micha B (Multigroove, NL)
Jeroen Flamman (Multigroove/ Mokum, NL)
Abraxas (Multigroove/ Mokum, NL)


Tickets:
Presale tickets zijn vanaf 13 december te verkrijgen bij alle Ticketbox en Free Record Shop outlets voor het verjaardagsprijsje van 12,50 Euro. Schrijf je je nu echter in als Multigroove Member, dan maak je kans op één van de vrijkaartjes die we onder onze leden verloten en maak je kans op aantrekkelijke kortingen.

Iedereen die Dano wil feliciteren (en cadeautjes wil geven) kan natuurlijk bij de sympathieke deejay terecht.

Multigroove

donderdag 14 december 2006

1579 x gelezen