BasiX Easter

Zoals de meeste van jullie partygangers al mee hadden gekregen is er zondag 8 april (eerste paasdag) weer een editie van BasiX Sundays. Ditmaal met de toepasselijke titel BasiX Easter. Omdat het gaat om een speciale editie die geheel in het teken staat van Xavier Josephe's verjaardag en het elf jarig bestaan van Bad Company, willen wij jullie de laatste nieuwtjes niet laten ontgaan!

Dus ook in 2007 barst het feest weer los; samen met Demon Dance Events is Xavier Josephe al enkele maanden geleden begonnen met het brainstormen. De aanpak moet echt zijn waar het concept BasiX-Sundays inmiddels al bekend om staat. Kwa muziek een opbouwende avond van rustigere en oudere stijlen van de hardcore naar het nieuwere en hardere werk zodat er voor ieder wat wils is. Ook moest BasiX zijn trouw aan de zondag bewaren. Nu nog een geschikte locatie en datum.

Gezien het geluidsniveau op de feesten van Bad Company leek het verstandig om niet meer te kiezen voor Maksim maar een locatie te zoeken die wel gediend zijn van deze hoeveelheid aan decibellen. Als eerste hadden zij Willemeen in Arnhem op het oog omdat het zo centraal lag, makkelijk bereikbaar is, maar het feit dat er in jongerencentra geen sterke drank wordt geschonken en het bier van mindere kwaliteit, was er al snel een struikelpunt. Omdat Xavier al in de jaren negentig party’s als Resurrection of Hardcore samen met Theo ,,T-Rex’’ Geene (één van de drijfkrachten achter MBFH) organiseerde en daar nog regelmatig contact mee heeft, besloten zij gezamenlijk om de tafel te zitten om de mogelijkheid te bespreken het feest in de club Zinc (thuishaven van de wel befaamde Classic GOLD feesten) op de korenmarkt van Arnhem te houden. Ondertussen al geruime tijd contact te hebben gehad met bevriende dj's van de organisaties was iedereen enthousiast over het plan.

De dj's die gelijk met smacht toezegden op het verzoek te komen draaien en natuurlijk ook om mee te feesten op deze bijzondere avond die gehost zal worden door Mc Da WiseGuy zijn:

Uiteraard dj Hurricane een vaste waarde van de Bad Company Squad en een gerenommeerde naam in de scène die doorbrak in 1997 met de optredens en live-cd van Resurrection of Hardcore.

De dj's Daemon en Mnemesis van Demon Dance Events konden dit feest ook zeker niet laten schieten en zeiden daarom maar al te graag ja. Deze twee dj's veelal draaiende in het underground-circuit zijn de ideale mix van oud en nieuw. Beiden lopen al jaren mee en zijn daardoor werkelijk alle stijlen de baas.

Mad en Reiner de twee die-hards van het oosten hebben menig oortjes laten horen dat het jaren lang draaien zijn vruchten afwerpt en bestrijken nationaal en internationaal grote podia met hun talent. Het winnen van menig grote talentenjachten door Reiner waaronder de B2S Rookienight mogen we dan ook zeker niet vergeten te vermelden.

Na al dit geweld uit het oosten werd het tijd voor wat toppers uit het westen.
Niemand minder dan de One man / half machine oftewel dj Partyraiser zal wederom het podium van BasiX betreden om een staaltje vakwerk af te leveren. Na zijn release van de hit Harder dan de Rest! is het tijd voor deze man / halve machine om te laten horen dat hij niet vergeten is waar zijn roots liggen en waar het allemaal mee begon en zal dit ten gehore brengen met een; in zijn eigen woorden: early rave en diepgaande oldschool set!

Hij wordt opgevolgd door The "Real" Godfather of House DJ Chosen Few. Altijd bedreven door echte liefde voor muziek en producer van nummers die tot in oudsher zullen gedraaid worden en is echt het neusje van de zalm en Xavier's all times favourit DJ. Dit had dan ook nooit een feest kunnen worden zonder hem.

Debuterend op BasiX zal Raoul DKC bekend van de sfeervolle en tot de nok gevulde HardOne feesten en optredens op bijvoorbeeld BuzzFuzz Goes BZRK in de Hemkade ook weer een staaltje van zijn kunsten vertonen.

Als de avond wat meer gevorderd is en iedereen overrompeld is door de voorgaande dj's zal de jarige jop a.k.a. Bad Company Squad zijn nieuwe tracks in een live performance ten gehore geven... maak je borst maar nat, want deze producer zal zijn breakbeats en opzwepende early hardcore beats op je los laten zodat je wel moet hakkuhh!

Ook tot het BasiX-gilde hebben geschaard: niemand minder dan dj Darkcontroller. Een onmisbare naam in de scène en een zeer getalenteerd dj die niet alleen bekend staat om zijn expertise omtrent het draaien van darkcore maar ook een producer van menige hits zoals Controlled by Darkness en Nothing but the real shit! Deze army of darkness zou niet compleet zijn als deze dj niet vergezeld zou zijn door de master of ceremony: Screamer die hem luidkeels zal assisteren tijdens dit knallende optreden!

Na dit daverend stampwerk is er nog maar werkelijk één iemand die hier over heen kan, namelijk The Vizitor, die nog even letterlijk een tandje hoger zal gaan en je laatste energie er uit zal persen met echt krachtwerk om de laatste restjes gescheurde trommelvliezen er even uit te rammen.

22.00-22.30 Hurricane (oldschool/hardstyle/early rave)
22.30-23.00 Mnemesis (oldschool/hardstyle/early rave)
23.00-23.30 Daemon (ealy rave/ early hardcore)
23.30-00.00 Mad (early rave/ early hardcore)
00.00-01.00 Partyraiser (oldschool/early rave)
01.00-02.00 Chosen Few (early hardcore)
02.00-02.15 Bad Company live (early hardcore)
02.15-03.00 Raoul DKC (early hardcore)
03.00-03.45 Reiner (mainstream hardcore)
03.45-04.30 Darkcontroller (darkcore/industrial)
04.30-05.00 The Vizitor (terror/ speedcore)

Nu dat de locatie, de aanpak en de definitieve line-up duidelijk is, rest er nog één ding te doen.
En dat is iedereen van harte welkom heten op 8 april eerste paasdag in Club Zinc te Arnhem voor het evenement BasiX Easter, de reis door de tijd waar BasiX zo bekend om staat; alle facetten van de hardcore aan bod laten komen in een werkelijke climax, beginnend met oldschool van vroeger tot en met het hedendaagse geweld, of te wel een opbouwende nacht met voor ieder wat wils...zal nooit slagen zonder jullie! Dit enkel voor een schade van 10 euro aan de deur.
Om mee te proosten op deze speciale gelegenheid krijgen de eerste 250 bezoekers een welkomst cocktail aangeboden door de organisaties!

Bad Company

zaterdag 03 februari 2007

1580 x gelezen