Rotterdam Records viert feest!

Wat vijftien jaar geleden begon met een statement tegen de toenmalige muziekstroming mellow house groeide al snel uit tot een wereldwijd gerespecteerd hardcore label. Rotterdam Records, opgericht door DJ Paul Elstak, heeft door de jaren heen de ontwikkeling van hardcore als trendsettend label vorm gegeven. In de geschiedenis van het label hebben veel bekende artiesten de revue gepasseerd. Namen als DJ Paul Elstak, De Euromasters, Rotterdam Termination Source, Neophyte en DJ Rob & MC Joe zijn bij ieder bekend. Velen van hen bewijzen nog wekelijks dat zij tot de top van de scene behoren. Natuurlijk hebben de huidige artiesten uit de nieuwe generatie zoals Outrage en Elite Forces ook geen verdere introductie nodig. Door de jaren heen hebben deze artiesten gezorgd voor onvergetelijke klassiekers. Wie kent nou niet “Oldschool klappers” als “Poing”, “Alles Naar De Kl—te” en “The Beat Is Flown”? En wat te denken van de stroming “Happy Hardcore” met nummers als “Life Is Like A Dance” of “Don’t Leave Me Alone”, en niet te vergeten hardcore hits als “Get This Motherfucker”, “Army of Hardcore”, “Muil Houwe” en het recentere “Recht Uit De Ondergrond”!

In de legendarische club Parkzicht klonk de Rotterdamse sound geruime tijd door de speakers. Vele hits beleefden hier hun primeur voor een dankbaar publiek. Wat volgde was een stroom aan vinyl, CD’s, CD-singles, videoclips, merchandising, cassettebandjes, videobanden en later DVD’s. Het hoogtepunt was het nummer “Poing” waarvan totaal ruim 200.000 stuks werden verkocht. Daarnaast zijn er uit Rotterdam Records nog vier sub-labels voortgekomen welke stuk voor stuk ook zeer succesvol zijn geworden: Terror Traxx, Rotterdam Records Classics, Rotterdam Records Special en Rotterdam Tekno. Een simpele rekensom laat zien dat er wereldwijd meer dan één miljoen producten van het label verkocht zijn. Alles bij elkaar genomen kan er gesteld worden dat Rotterdam Records een van de meest succesvolle en constante hardcore labels ooit is.

Dit jaar worden er drie belangrijke mijlpalen behaald: De honderdste release op vinyl, de vijftigste release op cd én het vijftienjarige bestaan van het label. Met een geschiedenis als deze moet zo’n groots jubileum natuurlijk flink gevierd gaan worden. Voor de honderdste vinyl release worden er uit de grote catalogus van Rotterdam Records een aantal nummers geselecteerd die door huidige hardcore-helden zullen worden geremixed. Deze remixen zullen verschijnen op een speciale dubbel 12” vinyl. Ook de vijftigste CD release zal een bijzondere uitgave worden. Omdat veel hardcore liefhebbers al die top nummers van vroeger wel kennen van de party’s zullen DJ Panic en DJ Neophyte een speciale Rotterdam Records jubileum CD gaan maken. Deze cd zal een megamix worden van alle toppers die ooit op het label zijn uitgekomen!

Als klap op de vuurpijl zal op 30 juni 2007 Outland in Rotterdam geheel in Rotterdam Records stijl worden omgebouwd voor de officiële Label / Release Party. Deze locatie heeft in de loop der tijd (ook onder de namen Ministry of Dance, La Xala, A20 en Tomorrowland) net als Rotterdam Records een wervelende geschiedenis opgebouwd. Daarom worden op deze avond de twee grootheden uit de Rotterdamse muziek geschiedenis samengebracht. Vrijwel alle artiesten die iets met het label te maken hebben gehad zullen aanwezig zijn. Het zal dan ook geen doorsnee hardcore feest worden maar een spectaculaire avond met natuurlijk een hele vette line-up, speciale decoratie en de officiële presentatie van de jubileumreleases!

De line-up gaan we nog niet verklappen, maar verwacht in ieder geval veel helden uit de geschiedenis van Rotterdam Records…. Dit wordt weer eens ouderwets knallen!

Rotterdam Records

vrijdag 13 april 2007

1690 x gelezen