Digital Overdose

26 augustus 1995; Immortal Sound Productions lanceert het unieke en onderscheidende concept Digital Overdose. De geboorte van het eerste Indoor Festival is een feit. Twaalf jaar na dato denkt nog menig party-freak met weemoed terug aan deze legendarische raves in de Amsterdamse Sporthallen-Zuid. Met de Reunion van vorig jaar in de Amsterdamse USC de Boelenlaan nog vers in het party geheugen gegrifd, neemt de oude ISP-crew je op 11 augustus 2007 van 18.00u ‘s avonds tot 06.00u ’s morgens mee op reis door het indrukwekkende labyrinth van Digital Overdose in de Hemkade te Zaandam.

Digital Overdose staat voor eenheidsgevoel, saamhorigheid, vermaak en gezelligheid. In tegenstelling tot de hedendaagse grootschalige evenementen is Digital Overdose qua opzet altijd veel intiemer en minder voorspelbaar geweest. Een belangrijke rol hierin wordt vervult door de zaalindeling. Geheel in stijl van de memorabele Sporthallen-Zuid raves, nemen de negen indoor en outdoor area´s van de Northsea Venue in Zaandam je mee in een trip door verschillende culturen en muziekstromingen. Maar in tegenstelling tot de Reunion van vorig jaar, waarbij de programmering nog afgeleid was van de Sporthallen-Zuid edities, wordt op 11 augustus gekozen voor een programmering anno 2007; Gevarieerd, stoer en extreem vooruitstrevend. Digital Overdose biedt je met meer dan 50 artiesten dan ook het beste van het beste op gebied van Hardcore, Harddance/Hardstyle, Industrial/Terror, Techno/Schranz, Acid, Goa, Minimal en Ambiënt.

Met negen area’s, de mogelijkheid om 12 uur lang non-stop door te raven en een tuin aan het water met live-muziek en een barbeque, is de Northsea Venue de ideale locatie voor een feest als Digital Overdose. Het oude industriële pand aan de Hemkade 48 heeft door de jaren heen vele metamorfoses ondergaan. Van een fabriekshal werd het een indoor golfcentrum en inmiddels is het al weer twaalf jaar een evenementenlocatie die bekend werd onder de veelgehoorde namen als de ‘Fun Factory’ en ‘Hemkade 48’, de geboortegrond van legendarische concepten als Masters of Hardcore, Hellbound en High Energy. De oude ISP crew heeft daarbij niet minder dan een week de tijd om de destijds al vooruitstrevende decoratie en show elementen van Digital Overdose en het toch al zo gewaardeerde licht en geluid van de Northsea Venue, aan te vullen met een indrukwekkende entourage van het nieuwste op het gebied van licht, geluid en visuele techniek.

Het moment waarop het enige feest met Hardcore-addicts op de Goa, Techno-heads op de Hardstyle en Acid-freaks op de Industrial weer lostbarst is aangebroken. Een ijzingwekkende blik op de toekomst van de hardere dance stijlen in al haar bloedstollende facetten; Dit is...
Digital Overdose


Tickets:
Presale tickets zijn vanaf zaterdag 16 juni te verkrijgen bij alle Ticketbox en Free Record Shop outlets voor 27,50 Euro (ex.fee).

Digital Overdose

maandag 11 juni 2007

1638 x gelezen