Hardcore4Life

Elke hardcore liefhebber is inmiddels wel bekend - of zou inmiddels bekend moeten zijn - met de fameuze Hardcore4Life evenementen. Op 23 maart 2001 begon de Rotterdamse organisatie b2s met een gloednieuw hardcore concept wat resulteerde in een lange reeks succesvolle evenementen, begonnen in de Ministry of Dance om vervolgens een groot scala aan Nederlandse toplocaties aan te doen. Door de jaren heen heeft Hardcore4Life al vele grote locaties in Nederland compleet op zijn kop gezet. Zo waren, behalve de Ministry of Dance, ook de E-xlipse in Landgraaf, Tropicana in Rotterdam, «O» Dance Theatre in Arnhem, Platte Zaol in Maastricht, Outland in Rotterdam (de vroegere Ministry of Dance) en tijdens de meest recente editie in Maassilo in Rotterdam het toneel van dit spektakel.

Omdat er weinig concepten zijn die zo lang en in dergelijke mate succesvol zijn werd het tijd dat Hardcore4Life zijn eigen compilatie serie kreeg, zodat de fervente Hardcore4Life bezoeker ook thuis in de privésfeer of in de auto onderweg naar een evenement nog meer kan genieten van alles waar Hardcore4Life voor staat: hardcore in de breedste zin van het woord, of je nu van langzaam of snel, oud of nieuw houdt. Twee van de grootste artiesten die de hardcore scene te bieden heeft werden geselecteerd die iedere hardcore liefhebber wel zullen aanspreken. Om een goede afspiegeling te kunnen geven van de geschiedenis en toekomst van Hardcore4Life, is er gekozen om één schijf te vullen met de nieuwste mainstream hardcore en de andere schijf met een selectie aan vette hardcore klassiekers, afkomstig uit het roemruchte verleden van Hardcore4Life en hardcore in het algemeen.

Als echte Rotterdammer is de hardcore grondlegger DJ Paul Elstak uiteraard een graag geziene gast op dit van oorsprong Rotterdamse evenement. Met een enorme rugzak vol ervaring weet hij keer op keer iedere zaal moeiteloos helemaal los te krijgen. Een belangrijke reden om deze pionier te vragen om CD 1 van deze compilatie voor zijn rekening te nemen. Deze disc staat dan ook vol met een heerlijke mix van mainstream hardcore tracks zoals alleen Paul deze aan elkaar kan mixen. Met deze schijf in de speler krijgt iedereen onmiddellijk weer zin in een heftig weekend!

Voor de tweede disc is een DJ gevonden die tijdens zijn lange en imposante carrière ook alle klappen van de zweep al heeft mogen meemaken; iemand met een dergelijke staat van dienst is zelden te vinden in de huidige hardcore scene. Ook deze man heeft al op menig Hardcore4Life evenement gestaan en was voor CD 2 de meest geschikte kandidaat om een knallende early rave trip samen te stellen: niemand minder dan de Haagse draaitafel kunstenaar The Viper! Deze CD laat zien waarom hij een welkome gast is achter de decks in alle uithoeken van Nederland en ver daar buiten. Met deze schijf, propvol met een keur aan heerlijke hardcore klappers uit het verleden, kun je al die mooie hardcore herinneringen uit het verleden weer eens ophalen!

Hardcore4Life, a way of life!

Mid-Town

dinsdag 14 augustus 2007

1548 x gelezen