Raveworld

THE BEGINNING
Een van de oudste hardcore-concepten van Nederland is terug! Raveworld stond vroeger voor degelijke line-ups met de beste artiesten uit eigen land aangevuld door artiesten uit de rest van de 'world'. Verrassend waren ook altijd de andere area's met andere stijlen zoals early, classics en hard bass techno (!). Raveworld was een van de eerste feesten waar ook een 'all styles' area ingedeeld was. De aftrap van Raveworld is inmiddels 14 jaar geleden in de legendarische Energiehal! Ook het Thialf in Heerenveen werd aangedaan en tussendoor waren er nog edities in Spijkenisse (Y-Land) en de Peppermill. Vooral die laatste locatie bleek erg geschikt vanwege de meerdere area's die ruimte geeft voor alle populaire stijlen! Tijd dus voor een nieuwe editie in de bekende Peppermill!

PEPPERMILL OP Z'N KOP
Door de steeds strenger wordende regelgeving vanuit de gemeente en de geluidsbeperkingen is dit jaar niet gekozen voor een buiten-area. Wel is de line-up nog steeds als vanouds dik in orde met een lange rij 'hardcore-helden' die hun sporen ruimschoots verdient hebben met hun producties en vette optredens all over the world. Meer info hierover lees je verderop. Samen met de vj's, het extra licht en geluid zal de Peppermill op 22 augustus compleet op zijn kop staan! In 4 area's kan je genieten van wat het beste op hardcore gebied te horen is. Dit keer is er gekozen voor een Main area, Early Raveworld area, Mainstream 2000 area en een nieuwe VIP area die doorgaat voor de oude bekende 'all styles' area.
 
PARTYTIME!
Tijdens de party kan je genieten van danseressen, vuurspugers en vette live-acts. Alleen het beste van het beste is goed genoeg en daarom staan de Enzyme-helden van Endymion en onze italiaanse vrienden Art of Fighters op het programma! Ook de dj's die langskomen zijn niet misselijk en maken de extra brede line-up in de main-area compleet. Korsakoff, Paul Elstak, Dione, Outblast en Partyraiser zijn enkele namen die keihard zullen beuken tot het licht word. In de Early Raveworld area gaan we terug in de tijd met 50% van het Forze team en twee steunpilaren van Shadowlands; Tango en Cash. In deze area zal ook een special invited guest komen wat op de avond zelf bekend word. Hier kan je dus genieten van the 'best of the past', de early hardcore-sounds van 1994 tot en met 2000. Leuk is deze keer de 'Mainstream 2000-area' die qua muziek de early en de main met elkaar verbind. Hier kan iedereen genieten van extra lange '2000 till now' sets van Tommyknocker, JDA en Dr Z Vago. Iets wat duidelijk wel aan deze drie heren besteed is.
 
VIPTIME!
De Peppermill is niet helemaal meer zoals we gewend zijn want voor het eerst zal de nieuwe Vipruimte in gebruik worden genomen! Deze grote ruimte aangrenzend aan een buitenplaats biedt voor de Vippers exclusieve en verrassende 'all styles' sets waar alle soorten hardcore voorbij zullen komen. U vraagt wij draaien is het credo dit keer! Alle vips krijgen een t-shirt, vijf consumpties, gratis garderobe en toiletten. Het leukste voor de vippers naast de 'eigen' area is natuurlijk de exclusieve gratis barbeque van 20.30 tot 23.00 met enorm veel gratis eten. Ongetwijfeld trekt de barbeque ook dit jaar veel hongerige artiesten aan die best een praatje willen maken en op de foto willen.
 
BUITEN?
Dit jaar is er zoals hierboven genoemd vanwege de steeds strenger wordende regelgeving vanuit de gemeente en de geluidsbeperkingen dus geen buitenpodium en zal daardoor de leeftijd naar 16+ verschuiven net als de vroegere Megarave edities! Het gemis van het buitenpodium maken we goed met vele extra's tijdens dit evenement en de mogelijkheid om te roken is natuurlijk ook geen probleem in de Peppermill. De huidige verbouwing zal wat leuke verrassingen met zich meebrengen die de feestvreugde alleen maar verhogen!

LINE-UP

MAIN AREA:
Hosted by MC Raw
Outblast
Paul Elstak
Partyraiser
Korsakoff
Distortion & MC Raw
Lunatic & Miss Hysteria
Dione
Reflect
DJ D
Endymion Live
Art Of Fighters Live

EARLY RAVEWORLD AREA
Hosted by MC Alee
Tango & Cash
Paul Elstak
Lars

MAINSTREAM 2000 AREA
Vince
DJ JDA
Dr. Z-Vago

VIP AREA – Royal Suite
Human Resource
Affix
Reflect
OCD

TICKETS
Tickets : 27,50 excluding fee
Vip ticket : 55,- excluding fee

Rige

woensdag 23 juli 2008

1958 x gelezen