Audio Active

Wellicht vonden jullie het een tijdje stil rond T.T.S. maar ze hebben niet stil gezeten. Na de laatste Industrial Power in de Poema zijn ze druk bezig geweest met de ontwikkeling van een nieuw concept die nu eindelijk gepresenteerd kan worden. Audio Active is een nieuw concept dat afscheid neemt van alle traditionele kaders en normen. Geheel een nieuwe weg inslaan en zonder zich hierbij te laten leiden door bepaalde voorkeuren en modeverschijnselen.

Underground
Terug naar de roots van de housemuziek en de pure essentie waarmee alles begonnen is twintig jaar geleden. Underground in haar puurste vorm. Waar in die tijd het aanbod van feesten alleen maar bestond uit illegale raves, meestal gehouden in een loods of een afgelegen terrein waar bovenal iedereen door elkaar heen liep (hippies, hiphoppers, oer-gabbers, enz…) en love en peace de toverwoorden waren, gaan ze op retour en halen dit gevoel terug met Audio Active.

Audio Active staat voor low profile underground, peacefull, jezelf kunnen zijn en bovenal muzikale vrijheid. Niks keurslijf en gebonden door een muziekstijl maar juist maximale vrijheid en geen kaders, terug naar de periode waar alles door elkaar heen liep en iedereen met elkaar feest vierde. Ze laten zich dan ook niet leiden door een muziekstijl maar juist alles wat in hun mening puur en niet commercieel is mag. Van breakbeat tot tekno, van acid tot frenchcore en van drum & bass tot breakcore: alles mag, alles kan.

Vooral het woord underground mag in dit geval letterlijk worden opgevat, ze gaan dan ook daadwerkelijk onder de grond. Dit alles zal namelijk plaats vinden in de meest gruwelijke ruimte die je in Den Haag zouden kunnen vinden, namelijk de oude martelkelders van het stadhuis, waar menig gevangenen aan zijn eind is gekomen.

Artiesten
Voor deze eerste editie op 28 november hebben ze dan ook artiesten uit allerlei hoeken en oorden met allerlei verschillende achtergronden bij elkaar gezocht die allen voor het concept als geheel gekozen hebben en de gedachte goed van hun ondersteunen en allemaal een ding gemeen hebben. Namelijk liefde voor de underground en hun roots in de illegale feesten.

De beruchte man van de Epileptik label uit France en misschien wel een van de meest gewaardeerde artiesten uit de underground scene namelijk Cardiak, met zijn uitzinnige live optredens zorgt deze man altijd weer voor daverend show waarbij die wars is van stijlen en kaders gewoon LOS is zijn devies.

Wie België en underground zegt komt bij Breakcore Gives Me Wood uit, steevast al jaren een van de best lopende en meest gewaardeerde feesten van onze Zuiderburen met aan het hoofd Jurgen Desmet, beter bekend als Sickboy. Op dit moment zonder meer de heer en meester van de Breakcore!. Het maakt niet uit wat voor muziek Sickboy in zijn handen krijgt, hij pakt het, verkracht het en voor je het weet is er nieuwe orde geboren in de chaos die Breakcore heet.

Straight vanuit de scene zijn de mannen die het woord tekno een andere betekenis hebben gegeven namelijk Rinse en Joost G. Trouw underground is de tekno scene die vanuit de kraakbeweging is voortgekomen. Je kunt niet om mr-AA-Soundsystem Rinse heen. Rinse staat vooral bekend om zijn knallende live sets, die gepaard gaat met heftige combinaties van Tekno en Acid. Een set van Rinse staat garant voor diepe beukende bas en een uitzinnig publiek dat tot vroeg in de morgen voor de boxen staat te zagen. Joost G (ook wel bekend als Mono-Amine) is de grondlegger van de Darkforce feesten, hiermee heeft hij zijn naam groot gemaakt in Nederland, België en Duitsland en zijn stempel weten te drukken op de underground partyscene.

Een ander bijzondere act is het debuut van R3born als hardtechno artiest. Meeste van jullie zullen hem kennen als Akira maar deze avond zal de man laten horen waarom die de eerst Nederlandse hardtechno artiest is die getekend is door het grote Amerikaanse label Industrial strenght records.

Het portie drum & bass wordt onder andere verzorgd door Muphcase en Thrasher. Thrasher: de man achter heel veel creatieve concepten, PRPSCT is een begrip met z\'n feesten en releases.

Legion en Emission zijn geen onbekenden in de Haagse herrie scene. Emission maak fuore als 50% Mindustries, een wereldwijde erkende hardcore-act, terwijl Legion dik bezig is voor het oer-Haagse label Antilounge.Dit zijn projecten die los van elkaar zijn, maar als ze samen aan de drill & bass gaan willen ze graag Muphcase genoemd worden.

De turntablismkunsten zullen op deze avond vertoond worden door E-Sicko die bekend staat om zijn boeiende mix van verschillende stijlen in combinatie met vertoning van de kunst van scratchen, zorgt deze man voor een intrigerende act.

Hieronder zie je de complete overzicht aan artiesten die verdeeld worden over twee area\'s:
Cardiak
Partikal Katastr
Sickboy
Rinse
Thrasher
R3born (HK)
Vexer vs. Explicit
Joost G
E-Sicko
Muphcase
Melvin Tegno
Defile
Dissolvement
Tekno Henkie

Audio Active is een concept van T.T.S. in samenwerking met P.L.U.R. en vindt plaats 28 november 2008 in de Catacomben in Den Haag de kaarten voor het feest kosten maar 10 euro en zijn alleen aan deur verkrijgbaar.

T.T.S.

dinsdag 11 november 2008

1649 x gelezen