DEFQON.1 2009 CD

Door de jaren heen heeft het Defqon.1 Festival - georganiseerd door Q-dance - zich ontpopt tot een van de grootste outdoor events, dat niemand wil missen. Zaterdag 13 juni aanstaande is het Almeerderstrand weer het podium voor dit snoeiharde festival. Drie vooraanstaande headliners van het festival hebben de handen ineengeslagen en allen een mix afgeleverd voor de bijbehorende cd compilatie “Defqon.1 2009”, die op dezelfde dag in de winkels ligt. De eerste drie schijfjes zijn gemixt door Noiscontrollers, Tha Playah en Fausto, het vierde schijfje bevat bonus cd  met ‘The Sound of Defqon.1’.

CD 1 is gemixt door het onverwoestbare duo Noisecontrollers. Deze heren zijn slechts nog maar een paar jaar bezig, maar hebben met hun producties in een korte tijd al zeer veel bekendheid en fans verworven. Ze zitten met hun producties aangesloten bij het label Fusion Records, waar zij onder andere ‘Addictive Fantasy’, ‘Revolution Is Here’, ‘Yellow Minute’ en ‘Samara’ hebben uitgebracht. Voor de Defqon.1 Festival 2009 cd leveren zij een hardstyle mix af, met onder andere het Defqon.1 anthem ‘Scrap Attack’ van Headhunterz en de hit ‘Music Made Addict’ van D-Block & S-te-Fan.

CD2 is een Hardcore mix, gemixt door Tha Playah. Tha Playah is afkomstig uit Nijmegen en brengt zijn producties uit bij Neophyte Records en Rotterdam Records. Tha playah produceert muziek onder de noemer Hardcore, waarin hij veelvuldig gebruik maakt van rap samples/vocals. Voorbeelden hiervan zijn ‘Tha Bounce’ en ‘Fuck the Fame’. Zijn producties bevatten ook vaak aanstekelijke melodieën en is daarom populaire muziek op veel evenementen. Zijn mix voor de Defqon.1 Festival 2009 cd staat garant voor een  keiharde Hardcore mix, met onder andere de hit ‘Envy’ van G-Town Madness and The Viper, gemixt in een tippical Tha Playah jasje.

CD3 is gemixt door Hardtrance pioneer Fausto. Fausto Talone, beter bekend als DJ Fausto, is een gerespecteerde naam in de Nederlandse dance-industrie. Met inmiddels 20 jaar ervaring, is deze man nog steeds ijzersterk met zijn producties en optredens. Naast zijn werk als DJ en producer, runt hij ook zijn eigen label: Excessive Records. Een aantal bekende producties van zijn hand zijn: 'Lupara', 'Poison' and 'Outlaw'. Zijn Hardtrance mix voor de Defqon.1 Festival 2009 cd geeft een absolute meerwaarde aan de 4cd box. Een combinatie van zijn eigen producties, doorgemixt met de beste hard trance releases van dit moment.

CD4 bevat de bonus cd ‘The Sound of Defqon.1’. Dit is een compilatie waarbij alle hardere stijlen van de dance aan bod komen en de beste platen van Defqon.1 Festival 2009 zijn gecompileerd. Deze 4cd geeft de power en het gevoel van het festival perfect weer, waarbij alle zintuigen maximaal geprikkeld worden. 

De cd is tijdens Defqon.1 Festival 2009 verkrijgbaar bij de Free Record Shop stand. Vanaf 14:00 uur zijn Fausto & Tha Playah en vanaf 18:00 uur Noisecontrollers aanwezig voor een exclusieve signeersessie.

Vanaf zaterdag 13 juni is de Defqon.1 Festival 2009 compilatie exclusief te downloaden op Dance-Tunes.com. Tevens liggen de cd’s in alle bekende winkels zoals de Free Record Shop, Media Markt, Music Store, van Leest en Bol.com.

Dance-Tunes.com

vrijdag 12 juni 2009

1549 x gelezen