Hardcore to the Bone mag zich niet bewijzen!

Na maandenlange voorbereidingen moet de organisatie van 'Hardcore to the Bone' tot hun grote spijt aankondigen, dat het Hardcore Dance Event, dat 15 mei a.s. plaats zou vinden in de Groenoordhallen in Leiden, geen doorgang zal vinden.

Hardcore to the Bone is een legendarisch concept dat in de jaren negentig naam maakte in de hardcore dance scene. Organisatoren UDC Events en Mid-Town Records stonden destijds aan de wieg van de formule en ook nu staan deze partijen weer achter dit grootschalige evenement. Naar nu is gebleken, is het event uiteindelijk geen gedoogvergunning verleend door de gemeente Leiden. Als motivatie wordt door de gemeente gecommuniceerd dat het geluidsniveau van het event hinder voor omwonenden zal opleveren. Verplaatsen van het event naar een alternatieve locatie of datum, is volgens de organisatie op korte termijn onmogelijk.

"De combinatie van publiek, beoogde line-up, aankleding en het licht & geluid zou een verpletterende indruk hebben achtergelaten. Helaas heeft 'Hardcore to the Bone', door het niet verlenen van de gedoogvergunning geen kans gekregen om te bewijzen dat het evenement honderd procent in het teken zou staan van de bezoekers. Na het overweldigende succes van 'A Nightmare in Rotterdam' was het volgens UDC Events en Mid-Town Records een logische stap om de fans een tweede Hardcore feest aan te bieden. Alle betrokkenen zijn zeer teleurgesteld door het niet doorgaan van het evenement. Iedereen had er ontzettend veel zin en we hadden heel veel vertrouwen in dit project. Nu heeft 'Hardcore to the Bone' niet eens de kans gehad zich te bewijzen en dat terwijl alle verwachtingen zo hoog gespannen waren. Het is gewoon echt zwaar klote. Het is voor Neophyte extra zuur dat hun DVD release party op zo'n manier verknalt wordt door het waaiwapperbeleid van een stel ambtenaren. Ik ben er van overtuigd dat de DVD sowieso een succes wordt!"

Aldus een strijdbare Bart van Schooten, Events Director bij UDC.

Iedereen die al een kaartje heeft gekocht wordt geadviseerd om deze weer in te leveren bij het voorverkoopadres waar ze het gekocht hebben. Alle prijswinnaars van de verschillende acties kunnen nog steeds aanspraak maken op hun prijs en zullen in het allerslechtste geval op een andere manier gelijkwaardig worden gecompenseerd. Gedupeerden kunnen terecht op info@hardcoretothebone.com.

Mid-Town Records

maandag 19 april 2004

1598 x gelezen