DJ Dano Solo

Sinds een jaar woonachtig in Haarlem en nu al bewierookt in het lokale nachtleven; DJ Dano. Op zaterdag 27 februari 2010 geeft deze onverbeterlijke House Junkie je in het Patronaat in Haarlem een onvergetelijk lesje Rave geschiedenis zoals alleen de meester zelf dat kan. Verwacht dan ook niks minder dan een nacht lang piepende en krakende Early Rave met de rauwe en ruige Oldschool, Techno, Trance en Acid sound waarmee hij al sinds de geboorte van de House vele harten veroverde en een onuitwisbare stempel achterliet op de hedendaagde dance-scene.

Multigroove is met haar bijna negentien jarig bestaan één van de oudste dance organisaties in Nederland met een meer dan rijke geschiedenis. Iedere zichzelf respecterende dance liefhebber kent het illustere verhaal achter Multigroove wel, dat begon met illegale underground evenementen in kraakpanden, lege loodsen en tunnels. In het Amsterdamse Sloterdijk gebied vond het Multigroove kartel in 1991 haar eerste vaste thuishaven in de Elementenstraat, een sprookje dat in 1993 abrupt ten einde kwam met een grootschalige razzia van de politie. Maar de legende leeft voort, ook in de harten van de trouwe Multigroove aanhang uit Haarlem, waarvan er velen hun steentje bijgedragen hebben in het tijdperk dat deze bende nog de dienst uitmaakte in de Elementenstraat.

In 1984 begonnen als DJ op illegale radiostations als Radio 100 in Amsterdam, stond Dano begin jaren ‘90 al samen met Jeroen Flamman in de Mazzo op de roemruchte Manic Monday avonden. Als resident bij Multigroove - waar hij in 1992 samen met The Prophet, Buzz Fuzz en Gizmo het roemruchte ‘Dreamteam’ vormde - brak de Amsterdamse DJ vervolgens door op Hellraiser, Thunderdome en Mayday tot in Australië aan toe, wat hem uiteindelijk zelf vier Awards opleverde als beste Hardcore DJ. Als de Hardcore over haar eerste hoogtepunt heen is volgt een project met Herman Brood en samen met dichters Serge van Duinhoven en Olaf Zwetsloot en rapper Def P. (Osdorp Posse) vormt Dano de Sprooksprekers, een mix tussen rap en poëzie waarmee hij op Crossing Border en Lowlands optreedt en het album Eindhalte Fantoomstad uitbrengt. In deze nieuwe eeuw start Dano het Techno label TPF op, waarop hij samen met KC een aantal Techno-platen released en onder de namen Satcom en Solar #7 brengt hij zelfs een aantal Trance-platen uit. En nog steeds weet deze House Junkie van geen stoppen. De laatste jaren uit zijn House verslaving zich met name op gebied van Hardcore, Techno en de band Earl’s Court, welke een frisse mix van Electro, Pop en Rock ten gehore brengt.

Na Multigroove Classics en de Harlem Nights editie met DJ Pavo, is het op 27 februari dan ook de hoogte tijd om DJ Dano de beste muziek met ballen uit zijn platenkoffer te laten toveren. Met zijn 25 jarig jubileum in Paradiso nog vers in het partygeheugen gegrift, kan een vervolg in het Patronaat – dat bijna net zo historisch is voor de Nederlandse pop- en dance-scene als Multigroove’s eerste thuishaven in de Elementenstraat – immers niet meer uitblijven. Omlijst door een dikke show in een setting waar freaks, muzikale dope en verraderlijke vrouwen het decor vormen, bewijst deze House Junkie dat hij nog altijd een straatvechter is terwijl hij je meeneemt op een duizelingwekkende trip door de tijd van zijn bewogen carrière.

Tickets:
Presale tickets zijn te verkrijgen bij het Patronaat, alle Primera outlets en via www.patronaat.nl en www.paylogic.nl voor 20,00 Euro ex fee.

Multigroove

donderdag 21 januari 2010

1799 x gelezen