Raving Nightmare Man's inhumanity

You are being watched... thinking your thick skin is protecting you...
Not realizing you're in the real dimension...
In trust of no one... Wanting to reclaim what you assume is yours...
Following the mindless... and so your senseless life goes on...

Op 27 maart 2010 zullen niet 4, niet 5 maar liefst 6 areas worden geprogrammeerd in de beruchte en veel besproken locatie Turbinenhalle in Oberhausen. Zoals bekend zal de indeling van de vroegere jaren voor deze keer opnieuw geopend zijn. Dus die extra area die iedereen al tijden heeft gemist! Tijdens deze 12 uur durende rave van 20.00uur tot 08.00uur komen nagenoeg alle Hardcore stijlen aan bod. UHM zal er alles aan doen om de vorige editie in deze locatie te overtreffen.
Op het gebied van geluid, entertainment, lasers en lichtshow zullen de verwachtingen hoog gespannen zijn. Maar eerst de release van de gehele line-up met een extra toelichting per area:

Area 1: The accelerators (Hardcore)
De Main area van de Turbinenhalle. Hier is gekozen voor een unieke en verrassende programmering waarbij de timetable een grote rol zal spelen! Zo zullen Tymon & Negative A de boel op een waardige en rauwe manier afsluiten en zal Vince met Predator de strijd aangaan om juist net even een andere sound te laten horen. Speciaal voor deze gelegenheid heeft de organisatie gezocht naar een unieke , nieuwe en nog niet eerder vertoonde live act. De topproducer van dit moment, Tha Playah, is bereid gevonden om deze unieke live act neer te zetten. Dit zal zijn eerste en misschien wel het enige live optreden worden van deze producer in Duitsland. En echte primeur dus! De volledige line-up van deze area:

Tommyknocker (IT)
Endymion (NL)
Vince (NL)
Partyraiser (NL)
Placid K (IT)
Predator (NL)
D-Passion (NL)
The Wishmaster (IT)
The Viper (NL)
Amnesys (IT)
Tymon (AUS)
Negative A (NL)
Nexes (NL)
Triax (NL)
D-Ceptor (DE)
Newstyler (DE)

Live: Tha Playah (NL), Evil Activities (NL)

Area 2: The uncontrollable (Early hardcore freestyle 1996-2009)
Early Hardcore is een breed begrip geworden de laatste jaren. Want wat valt daar nu precies onder? Je kan hier lang over discussiëren met de vele generatie partygangers. Voor de een is het die periode en voor de andere weer een andere periode. Maar je zag ook steeds vaker dat in deze area’s teveel dezelfde tracks werden gedraaid of dat een artiest niet aan de verwachting voldeed mbt platenkeuze. Dit was de reden voor de organisatie om vanaf nu deze stijlen te gaan splitsen. Zo hebben de artiesten in deze area de opdracht gekregen om alles tussen 1996 en 2009 in hun set te verwerken , ieder op zijn eigen manier en voorkeur. Alleen op die manier zullen de sets voor meer afwisseling gaan zorgen en kan iedere liefhebber zijn favoriete track voorbij horen komen. Uit Schotland is Scott Brown ingevlogen, een van de grondleggers voor de hardcore eind jaren negentig. De volledige line-up van deze area:

Scott Brown (Sc)
Lady Dana (NL)
Panic (NL)
Dr Z Vago (NL)
Leviathan (NL)
Headbanger (NL)
JDA (NL)
The Vinyljunk (NL)
Dazzler (NL)
Sequence & Ominous  (NL)
Darkheadz (CH)
EarlyBastards (NL)

Area 3: The middle ages (Classics/Rave /Happy Hardcore 1990-1996)
Exclusief voor dit evenement zal de naastgelegen discotheek Steffy’s (deze ruimte behoorde in oude glorietijden toe aan de Turbinenhalle) een onderdeel zijn. In deze klassiek ingerichte ruimte met de perfecte ambiance zal de house , happy en rave periode (1990 – 1996) ,waarin de basis werd gelegd voor de Hardcoresound, voorbij komen! De meesters hebben hier allemaal een speciale opdracht mee gekregen. Alleen de sound van de echte oldskool, house classics, Rave en Happy hardcore is hier toegestaan. Zo zal Rob Fabrie (Holy Noise) een unieke set uit deze periode neerzetten. Wereldhits zoals: Get down everybody, James Brown is still alive en The nightmare, wie kent het niet.
Het duo Gizmo & The Darkraver heeft een heel (berucht) verleden. Deze 2 helden uit het Rave The City tijdperk zullen deze avond nog 1x samen achter de wheels of steel plaats nemen voor een extra lange set. Entertainment gegarandeerd! Maar liefst 2 live acts zullen het podium betreden in deze area. De “Godfather of Hardcore”, Marc Acardipane uit Hamburg zal met zijn PCP een live optreden verzorgen. Speciaal voor deze avond zal hij zijn act en tracklist aanpassen naar de “Old Skool & Classics” sound .Naast de bekende tracks zullen ook de hits uit die belangrijke periode te horen zijn. Voor de echte liefhebber niet te missen!
En nog een echte primeur, want de Belgische formatie Jones & Stephenson bekend van de First Rebirth en beroemde Bonzai records zal voor het eerst in Duitsland een optreden verzorgen. Het Forze DJ Team met DJ Paul, Lars en Panic zullen deze area gaan afsluiten. Dit is een van de weinige keren dat de heren in deze formatie te zien zijn en voor Duitsland uniek. Rave en Happy Hardcore ten top! De volledige line-up in deze area:

Human Resource (NL)
Gizmo (NL)
The Darkraver (NL)
Franky Jones (BE)
Rob & Mc Joe (NL)
Stanton (NL)
Rob Fabrie (aka Holynoise) (NL)
Forze DJ team (Lars, Paul & Panic) (NL)

Live: Jones & Stephenson (BE) , Marc Acardipane feat PCP (DE)

Area 4: The un-ignorable (Industrial & hardtechno) Powered by r_AW
Het concept r_AW heeft zich al ruimschoots bewezen in de loop der jaren. Het is een van de top concepten van het Third Movement label. UHM is dan ook trots dat deze sound op het concept Raving Nightmare vertegenwoordigd is. Alleen maar het neusje van de zalm met stuk voor stuk artiesten die er helemaal voor gaan! Met top artiesten uit de UK zoals Matt Green ,The DJ Producer en Traffik , de keiharde sound van de Italiaanse helden Armageddon Project en een lady uit Frankrijk, Daisy kunnen we hier ook spreken van een internationaal gezelschap. Ook hier weer een primeur: want de Duitser Amok zal na een tijd afwezigheid voor het eerst weer een set verzorgen op deze avond! De volledige line-up in deze area:

Armageddon Project (IT)
Matt Green (UK)
The Outside Agency (NL)
The Dj Producer (UK)
Amok (DE)
Daisy (FR)
Peaky Pounder (NL)
Traffik (UK)
Husz (NL)
N-Vitral (NL)

Area 5: The inhumane (Frenchcore, terror, speedcore) Powered by TNI "Massive Aggressive Tour 2010 "
In deze area rondom het internationaal bekende Zwitserse label Terrornoize Industry zullen een aantal exclusieve acts een optreden verzorgen die al jaren niet meer in Europa te zien zijn geweest. Neem bijvoorbeeld het live optreden van Helzz Army uit New York/USA bestaand uit the producers Tense & Nevermind, dit zal een van de weinige kansen zijn om deze helden aan het werk te zien.
Wederom een internationaal gezelschap. Want de italiaan The Destroyer komt ook zijn bijdrage leveren. Uit Frankrijk kunnen we Tieum verwelkomen. Duitsland zal vertegenwoordigd zijn met Gabba Front Berlin, Hate Division, Terror Masta en The Speedfreak die speciaal voor deze TNI area een live set zal laten horen. Uit Zwitserland zal Cut A Kaos worden overgevlogen. Iemand die al heel wat jaren meedraait en internationaal grote bekendheid heeft verworven! En natuurlijk zal labelbaas The Massacre helemaal los gaan als hij live zijn sound laat horen. De volledige line-up in deze area:

The Speedfreak LIVE (DE)
The Massacre LIVE (CH)
Hellz Army LIVE (USA)
The Destroyer LIVE (IT)
Gabba Front Berlin LIVE (DE)
Bonehead LIVE (NL)
Lowtek LIVE (IR)
Cut A Kaos (CH)
Tieum (FR)
Hate Division (DE)
Terror Masta (DE)
Beatcrusher (CH)

Area 6: The mindbenders (Freestyle Hardcore)
De artiesten in deze area hebben een duidelijke opdracht! Hier zal een mix van meerdere hardcore stijlen te horen zijn. Elke artiest zal dus in zijn eigen stijl draaien en zijn voorkeur sound kiezen. Er zijn dan ook uitsluitend artiesten geprogrammeerd die al een tijdje meedraaien en/of meerdere releases op hun naam hebben staan. Juist deze artiesten zijn meer dan gemotiveerd, zij geven werkelijk alles en zorgen gegarandeerd voor een knallende en verrassende dj set met veel energie. Vaak hoor je hier tracks die je nog nooit elders hebt gehoord! Zorg dus dat je je favoriete artiest in dit rijtje komt supporten. De volledige line up in deze area:

Weapon X (NL)
Kristof (BE)
Na-Goyah (NL)
Stocker (DE)
S'Aphira (NL)
Masters of Noise & Tensor (DE)
Cemon Victa (NL)
Mr Sinister (NL)
Evolution (DE)
Gigi (DE)
X-Treme (NL)
Jim Sparxx (DE)
Pita (NL)
R-Kane (DE)
Sonic D (DE)
Tickets + Earlybird actie
Speciaal voor deze unieke Raving editie zal er een Earlybird actie tot 5 februari 2010 gelden. Voor de vroege vogels onder ons zullen de tickets dan slechts € 27,00 ex fee kosten. Na deze datum zal de reguliere prijs van € 32,- van kracht zijn. Tickets zijn te verkrijgen via CTS/Eventim en partytickets.de in Duitsland, See Dance tickets waaronder alle free record shops in Nederland en via de Primera verkooppunten van Paylogic. In België en Frankrijk via Fnac . Tevens zullen een aantal vaste verkooppunten in Nederland, België en Duitsland worden voorzien van originele full colour kaarten. Het voordeligste is natuurlijk nog altijd je E-Ticket aanschaffen via www.u-h-m.com.

Overige informatie
-Er zullen vanuit diverse regio’s en landen waaronder Duitsland, Nederland (Limburg, Brabant en Gelderland) en België bussen worden georganiseerd naar dit evenement. Hou de website van UHM in de gaten voor meer informatie!
-Op dit evenement zal UHM ook kluisjes inzetten om je spullen en/of jassen op te bergen.
-Naar aanleiding van dit evenement zal UHM records haar volgende release presenteren. Meer info over deze release zal binnenkort bekend worden gemaakt.
-Het eerste UHM magazine in 2010 met daarin oa partynews, interviews en dj charts zal na afloop van dit evenement gratis worden aangeboden.
-Op www.ravingnightmare.com kun je diverse review clips bekijken van Raving Nightmare edities uit het verleden . Binnenkort zal de uitgebreide website + trailer online staan met daarin alle benodigde info.

U-H-M

dinsdag 26 januari 2010

1696 x gelezen