Hollands Hard

Het gabberfeest Hollands Hard staat synoniem voor een gemoedelijke sfeer én de beste early en hardcore voor gabbers van vroeger en nu. 5 juni 2010 reist er weer een nieuwe selectie van ’s Neerlands beste artiesten af, naar het monumentale Huize Maas mét Funktion One geluidsysteem. Deze keer onder aanvoering van hardcorepionier van het eerste uur Patrick van Kerckhoven alias Ruffneck.

Report vorige editie
http://www.youtube.com/watch?v=Qe5CEOcEwik

Ruffneck rules the artcore scene
Eind jaren tachtig was hij één van de eerste artiesten in Nederland die besmet raakte met het housevirus en een podium zocht om dit met een groter publiek te delen. Een club die hem er eerder uitgooide omdat hij er zijn houseplaten draaide, smeekte hem later dat jaar nog om terug te komen omdat het nieuwe housegeluid en de artiestenstatus van Van Kerckhoven snel aan populariteit wonnen. Door de jaren heen boekte hij verder grote successen onder vele aliassen en zowel als DJ, producer en labelbaas. Bijvoorbeeld met de hit ‘Ruffneck rules the artcore scene’ die zelfs onbedoeld erg hoog in de Nederlandse top 40 belandde. En met labels als 80 AUM, Ruffneck Records, Enzyme en vele anderen heeft de scene tot op de dag van vandaag veel aan deze visionair te danken. 5 juni hoor je in Huize Maas de beste early en hardcore van eigen bodem met Ruffneck en de volgende artiesten.
 
Ruffneck
Vince
Evil Activities
Justino
Crip

MC TMC
VJ Digital Movement

Mixmeester Vince vervangt Lady Dana
Anders dan eerder aangekondigd komt Lady Dana op 5 juni niet naar Groningen. Hollands Hard heeft gelukkig in Vince een waardige vervanger weten te vinden. Door persoonlijke omstandigheden ziet Lady Dana zich namelijk genoodzaakt om al haar boekingen voorlopig af te zeggen. Platinum Agency gaf eerder de volgende verklaring uit:

Als artiest 17 jaar lang over de hele wereld toeren is natuurlijk fantastisch maar kent ook een keerzijde. (Lady) Dana moet de komende tijd het gas even flink terugnemen om zich opnieuw te kunnen opladen. Het betekent dat alle komende optredens tot eind september niet door kunnen gaan. Na deze rustperiode kunnen we Dana weer volledig opgeladen op het podium verwachten, iets wat zonder meer gepaard zal gaan met het nodige vuurwerk. Tot die tijd mogen we jullie namens Dana een geweldige zomer wensen.

Tickets Hollands Hard
Voor slechts € 12,50 haal je nu vast een ticket voor het hardcore spektakel dat Hollands Hard heet. Dit kan landelijk via www.hollandshard.nl en alle Free Record Shops. In Groningen vind je tickets bij Plato, Hemmes en Huize Maas. Gabbers verenigt U! Tot 5 juni.

Hollands Hard

zondag 02 mei 2010

1373 x gelezen