Hellbound: The Empire Strikes Back

Op 24 juni 1995 vond de eerste editie van Hellbound plaats in de dan al bijna legendarische Hemkade in Zaandam, waar dit luidruchtige concept ruim acht jaar lang als een beest huisgehouden heeft. Op 27 november 2010, ruim 15 jaar na de eerste editie, keert het concept weer terug naar haar roots aan de Hemkade met "Hellbound: The Empire Strikes Back"; Een beestachtig feest waar alle facetten van de Hardcore van toen tot nu aan bod komen.
 
Door de jaren heen scoorde Hellbound in de Hemkade, en na de eeuwwisseling in de roemruchte Amsterdamse Borchlandhal, hoge ogen met thema’s als ‘Hard as Hell’, ‘The Darkside’, ‘Assassins’, ‘ Gabberland’ en ‘Global Hardcore Fest’. Met name ‘Queensday 2004’ in de Borchlandhal staat bij velen nog als een heipaal in het partyheugen en wordt tot op de dag van vandaag aangemerkt als één van de beste Hardcore feesten ooit. In 2009 valt het doek voor de Borchlandhal als deze op jammerlijke wijze van de Nederlandse partykaart geschrapt wordt, maar Multigroove laat zich niet zomaar uit het veld slaan; Begin 2010 slaat het vermaarde concept dan ook genadeloos terug met een spijkerharde editie in het Groningse sportcentrum Kardinge.
 
De komende tijd zal duidelijk worden op welke wijze de terugkeer van Hellbound in de Hemkade wordt ingevuld, maar reken maar dat dit gepaard gaat met het vertrouwde loepzuivere, beukende geluid, brute aankleding en een rauwe, duistere line-up waar je het koude zweet van uitbreekt.
 
20 Jaar Multigroove
In 2011 staat het 20-jarig jubileum van Multigroove op het programma, wat uiteraard alles behalve ongemerkt voorbij zal gaan. Hou de Multigroove website en social media dus in de gaten voor de laatste updates en dikke acties en feesten!

Multigroove

maandag 19 juli 2010

2024 x gelezen