The Darkraver pakt uit

Een jaar ouder, een jaar wijzer.... of toch niet? In het geval van Steve "The Darkraver" Sweet is dit een cliché het soort dat je met een dikgedrukt vraagteken moet afsluiten. Want is deze inmiddels veertiger na jaren misbruik van de geneugten des levens wijzer of enigszins volwassen geworden? Gelukkig niet, en dat maakt deze legende nog steeds erg toegankelijk voor zijn grote groep fans; een kwaliteit die Steve tijdens zijn jaarlijkse Birthday Bash, dit jaar gehouden in de Zalinaz in Etten-Leur op vrijdag 17 september 2010, nog maar eens zal onderstrepen. 

Rond de Birthday Bashes van Steve hangt altijd een zweem van mysterie. Weliswaar gedrenkt in alcohol, erotiek en slagroom - de rode draad door deze traditionele verjaardagsfeestjes - maar het is het soort feest waarbij de bezoeker nooit weet wat er staat te gebeuren. Vergelijk het met een op hol geslagen rollercoaster: het gaat letterlijk alle kanten op en als het aan The Darkraver ligt stopt het nooit. Geïmproviseerde acts, schunnig entertainment, onverwachte gasten, van te voren aangekondigd wordt het nooit om de simpele reden dat dit niet kan. De organisatie weet het namelijk zelf ook niet.

Een sluitende time table presenteren voor een Darkraver Birthday Bash is ook onbegonnen zaak; wie wanneer precies draait doet er niet toe tijdens Darkraver partijtjes, de ongecompliceerde lol en uitbundigheid tussen de aanwezige DJ’s overheersen. Spontane back to back acties, alle aanwezige jocks in de booth voor een collectief feestje, een paaldansende Steve, plaatjesdraaiende strippers… wie het weet mag het zeggen.  

Je hoeft ook geen hardcore-kunde te hebben gestudeerd om te zien dat de line up de grootste coryfeeën uit de hardere geschiedenis beslaat, voor een groot deel generatiegenoten maar ook een groep DJ’s die Steve tot zijn beste vrienden rekent. De Haagse bluf wordt voorgeschoteld door stadsgenoten The Viper, Luna, DJ Norman (bekend van Fresh FM) en Nosferatu, de havenstad stuurt Paul Elstak, old school maestro’s DJ Rob & MC Joe, Ruthless en birthday host Ruffian, en de hoofdstad en omstreken leveren grootheden als Pavo, Bass D en Dr. Rude.

Kaarten voor Darkraver’s Birthday Bash zijn verkrijgbaar in de voorverkoop via www.ticketscript.com en kosten € 10,-. Tickets zijn tevens aan de deur te krijgen en kosten € 15,-. Feestneus op, slagroomspuit in je achterzak en vergeet het kadootje voor Steve niet!  

Darkraver

dinsdag 07 september 2010

1570 x gelezen