Multigroove goes UK

Op zaterdag 5 november 2010 slaat Multigroove de handen ineen met de Engelse organisatie Ultradog voor het nu al geruchtmakende evenement The Alternative Allnighter. Het spektakel vindt plaats in wat je het Paradiso van Manchester (UK) zou kunnen noemen; The Ritz. Na wereldartiesten als  Frank Sinatra, Oasis en zelfs The Beatles staat de oervader van de Nederlandse dance-scene zij-aan-zij met Ultradog in deze roemruchte locatie, welke bekend staat om haar meeverende dansvloer en een licht- en geluidssysteem om je vingers bij af te likken.
 
Wat hebben CJ Bolland, Bandulu, The Orb, Hallucinogen, Juan Atkins, Kevin Saunderson, Joey Beltram en  Grooverider met elkaar gemeen? Stuk voor stuk stonden zij de afgelopen decennia geprogrammeerd bij één van Engelands meest toonaangevende organisaties; Megadog. Bij het bijbehorende platenlabel Planet Dog hebben zelfs namen getekend als Eat Static, Banco de Gaia, Timeshard, Childern of the Bong en Future Loop Foundation. De organisatie zag in 1988 voor het eerst het daglicht als het puppie Clubdog en groeide in de decennia daarna op tot het alom bekende Megadog. Vanuit Megadog is nu de nieuwe organisatie Ultradog geboren, klaar om grenzen te doorbreken en nieuwe territoria af te bakenen. Met The Alternative Allnighter krijgen de geijkte hokjes van Techno, Dubstep, House en Drum’n Bass het in ieder geval al zwaar te voorduren.
 
Multigroove is met haar  bijna 20-jarig bestaan één van de oudste dance-organisaties in Nederland met een meer dan rijke geschiedenis. Iedere zichzelf respecterende dance-liefhebber kent het verhaal achter Multigroove wel, dat begon met illegale underground evenementen in kraakpanden, lege loodsen en tunnels. In het Amsterdamse Sloterdijk gebied vond Multigroove in 1991 haar eerste vaste thuishaven in de Elementenstraat, een sprookje dat in 1993 abrupt eindigde met een grootschalige inval van de politie. Maar de legende leeft voort, vanaf  5 november dus ook in Manchester (UK). In 2011 staat het 20-jarig jubileum van Multigroove op het programma, wat uiteraard alles behalve ongemerkt voorbij zal gaan. Hou de Multigroove website en social media dus in de gaten voor de laatste updates en dikke acties en feesten!
 
Datum: zaterdag 5 november 2010
 
Line-up:
808 State (UK)
Billy Nasty (UK)
Derrick May (US)
LIVE: Empirion (UK)
DJ Dano (NL)
Ginge (UK)
LIVE: Effektuators (UK)
Herbal Sessions Soundsystem (UK)

Showtime: 19.00u – 06.00 GMT
 
Location: The Ritz, Whitworth Street West, M1 5NQ , Manchester (UK)
 
Tickets: Kaartjes kosten 12 Pond in de voorverkoop via www.ticketline.co.uk en 15 Pond aan de deur.

Multigroove

vrijdag 29 oktober 2010

2118 x gelezen