Mindcontroller: Re-live The Past

Zaterdag 19 februari herleef je tijdens de twintigste editie de gouden periode van de hardcore uit de jaren ’90.  Van 22.00 uur tot 06.00 uur viert Art of Dance in de North Sea Venue het jubileum met een gepaste line-up, die je mee neemt van de beginjaren tot de start van het derde millennium. De organisator presenteert de namen die je meezuigen naar de blauwdruk van de hardcore.

Zoals je gewend bent, kun je in drie area’s compleet los gaan in de good old Hemkade. Het hoofdpodium wordt bezet door vele toppers die al talloze keren bewezen dat zij daar horen te staan, maar ook maakt één act zijn indoor-debuut. Wellicht spotte je het monsterverbond al op Dominator: The Oldschool Commanders  bestaande uit Neophyte, Stunned Guys en Marc Acardipane gaat voor het eerst ’s nachts optreden tijdens deze bijzondere editie van Mindcontroller. Deze heren zijn samen verantwoordelijk voor een gigantische berg hardcore klappers uit de jaren negentig en mogen met recht echte early hardcore iconen genoemd worden. Wat eveneens keihard vuurwerk belooft te worden is de op papier ziekelijke combinatie van Vince en Jappo. De sound van de Shadowlands Terrorist ontmoet het geluid van de legendarische club Number One tijdens deze battle. Natuurlijk mogen Mindcontroller residents Predator en Dr. Rude niet ontbreken tijdens deze jubileum-editie en zal The Viper ditmaal op de mainstage staan na zijn heerlijke millennium set tijdens de vorige Mindcontroller. En wat is Mindcontroller zonder de founding fathers Bass-D & King Matthew? Voor wie het niet oldschool genoeg kan zijn, komen Bonzai-veteranen Franky Jones en Bountyhunter het toonaangevende Belgische geluid van de early nineties brengen en is het nog een groot raadsel wat Pavo gaat brengen, maar kenners weten dat het niet mis kan gaan met hem! En natuurlijk mag de vaste Master of Ceremony niet ontbreken: niemand minder dan oldschool motherfucker MC Syco zal de avond hosten.

ROOM 180
Wanneer je door loopt naar de achterste zaal, kom je terecht in Room 180 waar het gaspedaal ouderwets wordt ingetrapt. Na een tijd van afwezigheid op Mindcontroller zal Dano laten horen waarom hij één van de grote helden was van de nineties met zijn onvoorspelbare sets. En natuurlijk vergeten we de ‘sound of the drum and the bass’ niet; Nosferatu is dé aangewezen man om zijn oude Ruffneck tracks ten gehore te brengen, waarbij ook zijn Myztic plaatjes niet vergeten mogen worden. De trots van het oosten in de jaren ’90 was ongetwijfeld The Vinyl Junk, die samen met Cixx menig plaat uitbracht, maar ook als DJ zeer hoog aangeschreven staat. En als er één persoon het podium van Room 180 hoort te betreden, is het de hardste DJ van de jaren ’90: DJ Akira zal zeker niet openen zoals menig partyganger zal begrijpen…

MIXED EARLY
De derde zaal vind je links van de mainstage, waar drie DJ’s uitgebreid de tijd krijgen om hun set op te bouwen. Zo maakt Affix voor de eerste keer deel uit van het Mindcontroller concept. Naast mede-organisator van de X-Factor feesten heeft hij al talloze keren bewezen een dansvloer in beweging te kunnen brengen. Daarnaast zal ook OCD een vervolg geven aan zijn performance van Free Festival, waar hij in 2010 het veld helemaal los liet gaan op zijn oude favoriete tracks. De line-up wordt compleet gemaakt door DJ Mercenary, die met een reeks dikke sets op Mindcontroller aantoonde dat hij een vaste waarde voor het event begint te worden.

Check hier het volledige overzicht van de twintigste editie van Mindcontroller – Re-live The Past:

Mainstage:
- Live: The Oldschool Commanders (Neophyte, Stunned Guys and Marc Acardipane)
- Vince vs. Jappo
- Pavo
- Franky Jones
- Predator
- The Viper
- Bountyhunter
- Dr. Rude
- Bass-D & King Matthew
Hosted by MC Syco.

Room 180:
- Dano
- Nosferatu
- Vinyl Junk
- Akira

Mixed Early:
- Affix
- OCD
- Mercenary
 
Tickets voor Mindcontroller – Re-live The Past zijn à € 25,- excl. fee verkrijgbaar via www.artofdance.nl en de Primera voorverkooppunten.

Celebrate twenty years of hardcore at the 20th anniversary edition of Motherfucking Mindcontroller!

Art of Dance

donderdag 06 januari 2011

2041 x gelezen