Castlevania Convention in kasteel met vier oerlabels

Het Art-Deco Kasteel De Berckt in Baarlo is drie dagen en twee nachten lang het bijzondere toneel van de staalharde Castlevania Convention, met op de troon de vier oer-merken Mokum Records, Cenobite, Shadowlands Records enAtmoz.

Hardcore-ridders en -hofdames in den lande kunnen het weekend van 14, 15 en 16 oktober aanschuiven aan de ronde tafel van King Hardcore. Jullie kasteelheren voor deze unieke hardcore-bijeenkomst in Limburg zijn o.a Dano, Gizmo, Buzz Fuzz, Chosen Few, Leviathan, Tango & Cash, Shadowlands Aggressors, Walter One, Advanced Dealers, Brutal J,Remsy, Pat Krimson, Atmoz Crew en Rob & MC Joe. Castlevania Convention is een optelsom van een kwartet kwaliteitslabels, waarvan er drie aan de basis van de Nederlandse hardcore hebben gestaan, en één een onverwoestbaar Belgisch clubconcept betreft.

De conferentiebezoekers zijn samen met de artiesten tijdelijke kasteelbewoners van een machtig landgoed, waar een hardcore-sprookje gepland is dat iedere voorstelling te boven gaat. In het derde weekend van oktober dolen een groep geharnaste Dj's en uitverkoren bezoekers door de gangen, zalen en tuinen van het monumentale erfgoed.

Mokum Records
Met afstand het meest diverse hardcore-label dat Holland ooit voorbracht, in 1993 ontsproten aan het brein van hardcore-landheer Fred Berkhout. Mokum Records onderscheidde zich direct door de internationale artiestenstal en diverse sound - van happy de peppie tot extreme terreur.
De Mokummers verspreidden het harde virus tijdens hun wereldreizen in hardcore-lijpe landen als Australië, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Amerika en België en zijn daar eigenlijk nooit mee opgehouden. Met Chosen Few, Dano,Tellurian, Buzz Fuzz, Party Animal DJ Remsy, Psycho en de Italiaanse held Walter One is het label met de grote hamer ijzersterk vertegenwoordigd in Limburg.

Cenobite
Psy-core, space-core, trance-core of acid-core? Geeft het beestje maar een naam, want Cenobite records luistert naar allemaal. Hardcore-hippie Michel Klaassen – alias Tellurian en Leviathan - was in de 'roaring nineties' al één van Mokum Records's finest.
In de tweede helft van de jaren 90 startte hij zijn eigen hardcore-toko Cenobite, dat synoniem werd met ram-harde, bloedsnelle en melodieuze hardcore. Nog steeds is de muzikale futurist zijn tijd ver vooruit met zijn volslagen unieke hardcore-interpretatie, en trekt hij als Leviathan in De Berckt samen met Advanced Dealers (Italië), Brunoxide,Manic, The Philosopher, Damian, Painbringer, The Cyberdemon  en Danny Firestone ten strijde met wapen en schild.

Shadowlands Records       
De rots in de branding van hakkend Brabant luistert sinds 1995 naar de naam Shadowlands, en heeft in Tango & Cash twee bekende oer-leden. De feesten in de eigen ram-stad Eindhoven waren legendarisch en de raves in het Zwitserse Zürich beroemd en berucht.
Maar eerder dit jaar nog schopte Shadowlands nog keihard kont in het Oekraïense Kiev, met een sterk staaltje Hollandse hardcore promotie. Shadowlands organiseert feesten van Moskou tot Odessa, van Kazan tot het Ural gebergte en van Italië tot België.
Highlanders Tango & Cash, Brutal J, Mental Pain (Frankrijk), Sceletor, Miss Zelda & MC Roland J hebben tijdens Castlevania het eeuwige hardcore-leven in de feestzaal van het kasteel

Atmoz
Het Belgische party-merk Atmoz gaat terug naar medio jaren 90, toen het de club-scene al domineerde met hun gezellige concept. De bourgondische feestjesmakers onder bezielende leiding van Pat Krimson hanteren na ruim 15 jaar nog altijd het credo 'happy music for happy people'. Eerder dit jaar nog kwam Atmoz feest vieren over de grens in Eindhoven en Weert, en de Atmoz Crew is dan ook de sfeerversterkende factor binnen de kasteelmuren. Het onverwoestbare merk uit Hasselt staat in Baarlo garant voor een flink aantal ouderwets gezellige oldschool- en classics-sets. De crew bestaat uit: Pat Krimson, Sven Lanvin, Gert Corvers, Marco Joosten, Systematic Parts, Zeal, Enrico,Luke V.

Conferentie
De conferentie begint Zaterdag om 14:00 uur en eindigt om 20:30 uur en is toegankelijk voor bezoekers met een dagkaart of een zogenaamd membership – zie verderop.

Er zullen diverse workshops gegeven worden onder leiding van een aantal bekende Dj's. Ook software-genie Rob Papen zal tijdens een clinic zijn zelf ontwikkelde Punch & RP systeem demonstreren en zijn enorme studiokennis- met zijn toehoorders delen. Gedurende de hele dag zijn er verschillende activiteiten te ondernemen, zoals de avontuurlijkeHighlander games en het handboogschieten, een ordinair potje voetbal of volleybal, dan wel een melig potje boerengolf. Bezoekers kunnen bovenal deelnemen aan een leuke quiz die je kennis over de aanwezige labels op de proef stelt.

Merchandise-koning 100% Hardcore is aanwezig met een stand waar in alle rust gewinkeld kan worden op zoek naar een mooie aanvulling op je garderobe. Uiteraard is er een groot aanbod merchandise van de verschillende labels verkrijgbaar tijdens de bijeenkomst.
Conferentiegangers die hun interesse primair in de dansvloer hebben, komen ruimschoots aan hun trekken met het bomvolle dagprogramma. De prachtige kasteelbar is de hele dag geopend en er kan dus ook gewoon keihard gefeest en gedanst worden.

Twee feesten
De organisatie is trots een waardig muziekprogramma te hebben samengesteld, met een totaal van 50 geharnaste artiesten tijdens de 3-daagse conferentie. Op vrijdag en zaterdag zullen Shadowlands, Mokum Records en Cenobite een eigen stage hosten tussen 21:00 en 7:00 uur, op beide dagen versterkt door een andere gastorganisatie.
Op vrijdag komt de Venlose lawaaivereniging Phreak Ya Speaka over de vloer en op zaterdag het eerder genoemde Atmoz uit Hasselt. Phreak Ya Speaka is een ondergronds collectief dat succesvol feestje bouwt in het Limburgse en zich van een breed scala aan stijlen bedient: mainstream, oldschool, early rave, industrial, etc.
Vrijdag om 16:00 uur gaan de kasteeldeuren open. Op zaterdag kun je tussen 16:00 en 20:30 uur terecht voor de conferentie. Op Zondag 16:00 zullen de deuren weer op slot gaan en verzegeld worden.
Met een geluid en lichtshow die staan als een kasteel en een scherp geprijsde cocktail-, eet- en drankenkaart hoeft niemand zich een seconde te vervelen hier.

Bring your own demo
De organisatie is bezig een aparte demo-ruimte in te richten, waar artiesten van de verschillende labels naar jullie geproduceerde huisvlijt kunnen luisteren, en dit onder het genot van een drankje van opbouwende kritiek voorzien. Een uitgelezen kans derhalve om erachter te komen wáár jij precies staat als producer, maar tevens een unieke mogelijkheid om een verbintenis met één van de labels binnen te halen.

Kasteel de berckt
Stap in de tijdmachine die Kasteel De Berckt heet en ga mee naar lang vervlogen tijden. Het oorspronkelijke kasteel werd gebouwd rond 1200, maar in 1838 herbouwd in Italiaanse Art-Deco stijl. Het kastelencomplex bevindt zich op een 24 hectaren groot eigen park nabij de Limburgse levensader De Maas. De kasteelvijver schijnt te worden bevolkt door een grote school vetgemeste karpers die hun leven lang al vakantie genieten. Een ideale plek derhalve om even lekker bij te komen.

Memberships & arrangementen
Waan je een weekend lang – vrijdag, zaterdag én zondag - kasteelbewoner door een relatief voordelig arrangement te boeken. Er is keuze uit drie soorten memberships; zilver, goud en platinum. Wacht echter niet te lang met deze unieke aanbieding, want de hotelcapaciteit is beperkt en de verkoop inmiddels begonnen.

Zilver staat voor een dagkaart in de losse verkoop à 25 euro en geeft toegang tot één nachtfeest.

Goud betekent één hotelovernachting op vrijdag of zaterdag, met ontbijt en lunch, toegang tot één dag conferentie en één nachtfeest. Prijs: 69,00 euro per persoon.

Platinum geeft recht op twee hotelovernachtingen op vrijdag en zaterdag, inclusief ontbijt en lunch. Het membership geeft bovenal vrij toegang om drie dagen lang door het kasteel te zwerven, beide feesten mee te maken en overdag de conferenties bij te wonen. Deze hardcore-conferentie in vakantiesfeer kost per persoon 110,00 euro.
Verkoop Lidmaatschappen via www.castlevaniaconvention.com.

Warm geworden bezoekers kunnen ook contact opnemen met één van de onderstaande personen, die jullie graag persoonlijk te woord staan voor een nadere toelichting. Via onderstaande adressen kunnen tevens de diverse memberships worden besteld.

E-mail: j.smeets@shadowlandsrave.com
Informatie memberships of reserveringen via lokaal persoon
Joost Smeets: +31618072439
Luc Driessen: +31638320929
Joyce Laugs: +31646392811
Tony van den Oever: +31642127469
Marcel Ficker: +31622947067
Ron Simmer: +31614901949

Shadowlands

maandag 03 oktober 2011

2784 x gelezen