Masters of the Chapel

Op zaterdag 10 maart 2012 staat het Patronaat in het teken van een nieuw concept met een nieuw geluid, gebaseerd op weer zo'n oude Multigroove traditie die teruggrijpt op haar roerige verleden. Waren het tijdens de roemruchte "House of God" feesten in de Elementenstraat nog de Multi Masters die het predicaat "Masters of the Chapel" mochten dragen, op 10 maart valt die eer ten deel aan DJ Thera en zijn meest gewaardeerde vrienden en collega's.

Multigroove is als oervader van de Nederlandse harde dance scene altijd al een voorvechter geweest van nieuwe, harde underground stijlen. Zo groeide "No Bullshit" in het verleden uit tot een - dan nog nieuw - Hardstyle podium met residenten als Dana en Pavo, wie vanuit hier hun opwachting maakten bij het grote publiek. Anno 2012 keert Multigroove terug naar de basis om juist de harde, rauwe en industriële underground variant te promoten; Raw Hardstyle, een benaming waarbij je bijna automatisch aan DJ Thera denkt.

Thera en Multigroove zijn al meer dan een decennia een bron van inspiratie voor elkaar. Tien jaar geleden werden Brennan & Heart – waar Thera toen nog deel van uit maakte – benadert door Don Diablo – destijds resident bij Multigroove's "The Delicate Sound of Thunder" – voor een remix van één van zijn tracks op Multigroove Records. Onder de naam "Misdome Project" namen zij al snel daarna een eigen release op dit label voor hun rekening en verschenen ze als live-act bij Multigroove op het podium. Toen Thera in 2008 zijn label Theracords begon, werd zijn vernieuwende sound meteen met open armen ontvangen door Multigroove, gevolgd door vele optredens en zelfs een complete Theracords area op Ground Zero Festival 2011. Met noteringen in hitlijsten over de hele wereld kon een internationale doorbraak voor Thera al snel niet meer uitblijven; hij laat zijn nieuwe sound inmiddels gelden op feesten en festivals van Europa tot in Canada en Australië.

Deze eerste editie van "Masters of the Chapel" trapt Thera dan ook af met een moddervette line-up met alleen de beste artiesten met ballen uit deze ruige, duistere uithoek van de Hardstyle scene. Het top label Fusion Records wordt vertegenwoordigd door de duistere turntable wizzard Titan, terwijl Thera uit Italië één van zijn favoriete producers laat overkomen; The R3belz, verantwoordelijk voor onder meer een dikke remix van Thera's track "Distrurbia". Clock Kid was voor Thera het afgelopen jaar één van de meest verrassende artiesten met zijn meer dan originele DJ sets en verdiend dan ook zeker een plaats in 'the Chapel'. Uiteraard mag ook Crypsis niet ontbreken gezien zijn goede band met Thera en hun gezamenlijke producties en optredens. Een programmering met een scherp gekarteld randje die garant staat voor een compromisloze avond zonder bullshit!

Line-up:
Thera
Titan
Crypsis
The R3belz (IT)
Clock Kid

MC The Intellectual Killer & BMC
VJ Digital Movement

Locatie:
Patronaat, Zijlsingel 2, Haarlem

Showtime:
23.00 – 04.00

Eerste 200 tickets voor €14,50
De ticketverkoop voor Multigroove – Masters of the Chapel start 16 januari bij het Patronaat, alle Primera outlets en via www.patronaat.nl en www.paylogic.nl. De eerste 200 tickets worden verkocht voor het early bird tarief van slechts 14,50 Euro. Vanaf 10 februari geld het normale tarief van 18,50 Euro. 

Multigroove

donderdag 19 januari 2012

2779 x gelezen