Brutal Strength of the Northside in Iduna

 Vrijdag 16 mei is er in poppodium Iduna in Drachten weer eens een ouderwets potje rammen. De echte diehard gabber kan zich dus voorbereiden op een enerverende avond met overstuurde synths, duistere melodieën en vooral veel en keiharde beats. Gebracht door oude lokale helden zoals de Buitenposter Hyper-X en The Flowdoctor uit Jistrum. Wie kent ze niet, beide staan namelijk al jarenlang hun mannetje achter de draaitafels in het hoge Noorden. Ook uit het Noorden maar dan aan de westkust komt DJ Cheese. Hij is vooral bekend voor zijn brede smaak in hardcore. Hij draait alles tussen Mainstream, Darkcore en Industrial.

D-Jackal is inmiddels meer dan 13 jaar aan de weg aan het timmeren. Sinds zijn winst op dj contest “Battle of the North” in 2009 is het hard gegaan. Hij heeft gedraaid op Design the Future van Masters of Hardcore en is medeproducer van 2 dikke tracks (That’s how it’s going down en Life’s a bitch) op Adrenaline Tracks, een label van Neophyte en Evil Activities. Een groot talent dat op weg is naar de top.  Vandaag zullen de oudgediende Hyper-X en The Flow Doctor het opnemen in een heuse DJ battle tegen Cheese en D-Jackal. Waarbij eerst The Flow Doctor en Cheese 90 minuten lang back2back zullen draaien en vervolgens D-Jackal en Hyper-X het stokje overnemen.
 
Daarnaast twee artiesten die niet of nauwelijks te zien of te horen waren in Drachten. Als eerste komt labelmanager van Point [44] Records William Jordens ook wel bekend alsThe Rapist voor het eerst in 5 jaar weer eens in Friesland draaien. Hij was vooral in de periode van 2003 tot 2008 niet weg te slaan uit de hardcore scene in het noorden. Hij zal vooral muziek uit deze periode draaien.
 
Tenslotte komt de absolute meesteres in hardcore DJ Day-Mar voor de tweede maal naar poppodium Iduna. Voor de echte hardcore liefhebber moet dit alleen al reden zijn om naar deze locatie te komen. Dagmar Otto, een Friezin van oorsprong heeft inmiddels haar sporen in de internationale hardcore scene ruimschoots verdiend. Ze heeft op alle grote hardcore evenementen in binnen en buitenland gestaan. Met haar typische duistere hardcore geluid zal zij de avond in stijl afsluiten. 
 
De schade op deze avond kan misschien wel aan je oren worden toegebracht maar zeker niet aan je portemonnee want het kost slechts €6,00. Je mag naar binnen als je 16 jaar of ouder ben maar neem wel je ID-bewijs mee.
 
Er is voor degene die met de auto komen genoeg parkeergelegenheid voor deur.

Iduna

zaterdag 10 mei 2014

2240 x gelezen