New location, new chapter! Ouwe Stijl is Botergeil

Er was eens...

...een groep muziekliefhebbers die dacht ‘laten wij ook eens een feestje organiseren’. Allen hadden ze naast het organiseren ook ambitie om zelf achter de decks te staan. Al snel werd er hard geoefend en geploeterd op een paar ouwe draaitafels omringd door lege bierflesjes, op een studentenkamer. Een paar maanden later was het eerste feest een feit en kregen ze de smaak van het organiseren en draaien echt te pakken. Nu bijna 9 jaar verder en verschillende locaties en concepten versleten te hebben, focust deze groep zich vooral op één evenement waarbij allen echt het gevoel hebben hun passie hierin kwijt te kunnen. Het is een evenement wat niet meer weg te denken is uit de early hardcore wereld. ‘Ouwe stijl is botergeil’.

De editie van 19 september belooft een speciale te worden want Strength of Unity neemt je mee naar een loods, verscholen in een industriegebied in Amsterdam noord. Opnieuw zoals men dat op Ouwe stijl gewend is wordt alles uit de kast gehaald om er een muzikaal hoogtepunt van te maken. Frantic Freak komt de avond afsluiten zoals men dat van hem gewend is. Miss Zelda zal haar platenkoffer meezeulen om samen met Tha Nouky los te gaan achter de Technics. Voor het eerst zal Incorrect Segment, o.a. bekend van het label Tankodrome, vanuit Slowakije overkomen om een Live performance weg te geven. Dione is een naam die je niet snel op een early line-up ziet staan. Vreemd eigenlijk als je bedenkt dat Dione al in de jaren ‘90 vele releases op zijn naam had staan. Zo is hij op het jaren ‘90 gabber label 5th Gear op meer dan 50 releases te vinden. Maar ook op ID&T releases als Hellsound, Earthquake, Tunnel Of Terror en natuurlijk Thunderdome kun je zijn tracks vinden. Daarnaast staat de crew van Strength of Unity te trappelen om de zaal los te laten gaan.

Om alvast in de stemming te komen zijn hier 2 remixen te horen van het nummer dat Rottencore geproduceerd heeft voor Ouwe Stijl is Botergeil:

Kaycie Remix (https://soundcloud.com/djkaycie/rottencore-ouwe-stijl-is-botergeil-kaycie-remix) | Xqruciator Remix (https://soundcloud.com/xqruciator/rottencore-ouwestijl-is-botergeil-xqruciator-remx)

Strength of Unity

maandag 13 juli 2015

1988 x gelezen