Gemeente Heerlen zet deur op een kier voor kleine feestjes

Onder strikte voorwaarden wil de burgemeester Heerlen in de toekomst weer dancefeesten in die gemeente toestaan. De gemeente zal Hardcore feesten blijven weren. Deze zouden onlosmakelijk verbonden zijn met gebruik van en handel in hard drugs. Aan het feit dat in het reguliere uitgaansleven en op ander soortige dance evenementen ook harddrugs gebruikt worden gaat de burgemeester voorbij.

De burgemeester wil wel bekijken of meer kleinschalige dancefeesten weer kunnen. ,,Als bepaalde garanties worden afgegeven, dan wordt die mogelijkheid serieus bekeken. Allereerst zal strikt worden gecontroleerd op harddrugs. De gemeente tolereert die onder geen enkele voorwaarde. Ook de muziekprogrammering moet worden aangepast en voldoende EHBO is een must'', zegt een woordvoerder van Gresel.

Sinds het verbod op de megarave-party's pleiten vertegenwoordigers van de partij Jongeren Nieuw Limburg (JNL) voor de terugkeer van bepaalde soort dancefeesten in Heerlen. Door de megarave in de ban te doen, werkt de gemeente illegale houseparty's in de hand, is de achterliggende gedachte. Een delegatie van de partij probeerde de toenmalig burgemeester Hans Lurvink om te krijgen. Die gaf echter geen krimp.

Daarom probeerden JNL-voorzitter Tim Weijers en dance-liefhebbers Patrick Hermans het gisteren opnieuw bij de opvolger van Lurvink, Toine Gresel. Weijers en Hermans zeggen een redelijk goed gevoel aan het gesprek te hebben overgehouden. ,,De megarave blijft onbespreekbaar, maar een beperkt dancefeest in Heerlen voor zo'n vijftienhonderd tot tweeduizend mensen op de vrijdagavond behoort tot de mogelijkheden. Door het kleinschaliger te houden, blijven bezoekers van buitenaf weg. Ook lui, die je liever niet als bezoeker hebt.''

Overigens heeft Gresel de aanvraag van de Peppermill om in augustus een megarave te mogen organiseren afgewezen. Eigenaar Sven Otten van de Peppermill is in beroep gegaan.

Jongeren nieuw limburg / Limburgs Dagblad

woensdag 14 juli 2004

1585 x gelezen