Decibel Outdoor 2004

Het festivalseizoen wordt dit jaar stevig afgesloten. Op zaterdag 28 augustus zullen meer dan 60 nationale en internationale artiesten uit voornamelijk het stevigere genre afreizen richting Rotterdam waar Decibel Outdoor plaats vindt op recreatiegebied Binnenmaas. Het jaarlijkse festival van organisator b2s is dit jaar een stuk groter van opzet. Het festival terrein, dat plaats biedt aan zo’n 20.000 bezoekers herbergt maar liefst 7 areas. Na een zomer lang dagfestivals zal dit spektakel in de nachtelijke uren plaats vinden. Decibel Outdoor staat, net als de omgeving van Rotterdam, in het teken staan van industrie en havens, wat zowel in het artwork als in de decoraties op het terrein tot uiting wordt gebracht.

Voor iedere muziekstijl heeft b2s partners uitgezocht. Deze partners passen in onze ogen perfect bij de desbetreffende areas en voegen wat extra’s toe aan het festival.

-De Hardstyle area zal in handen zijn van Seismic records, één van de meest toonaangevende Hardstyle labels van dit moment.
-Hardtrance wordt het domein van de OXA uit Zurich. De nr. 1 club van Zwitserland zal ook busreizen organiseren naar Decibel voor hun vaste fans vanuit Zwitserland.
-De Early Rave area is traditiegetrouw in handen van back2school. back2school is één van de grondleggers van de Early Rave revival en is al jaren één van de drukst bezochte area,s op het festival.
-De Trance area is in handen van Gesture, het label van de Rotterdamse trance grootheid Misja Helsloot. In zijn area draaien voornamelijk topartiesten waarmee Misja heeft geproduceerd.
-Techno area is in handen van EC records van Michel de Hey. Zo dicht bij huis wilde Michel de Hey graag wat speciaals en samen met b2s is er een verfrissende line-up samengesteld waar
verassende artiesten bij zitten.
-Dit jaar heeft Decibel voor het eerst een Hardcore area. We hebben hier zoveel vraag naar gehad dat we dit jullie niet wilden onthouden. Het succesvolle Offensive label van Paul Elstak zal hier de scepter zwaaien met het nodige spektakel en een top programmering.
-De Jumpstyle area is een primeur op evenementen binnen Nederland, en b2s geeft jullie die primeur van harte. Deze snel opkomende stroming wordt door niemand minder gehost dan de grondleggers van de Jumpstyle, het Belgische Jumper records.

De voornoemde partners in combinatie met het exclusieve artiestenaanbod moeten garant staan voor een top festival waarmee de uitverkochte edities van 2002 en 2003 overtroffen worden. De slogan van Decibel voor dit jaar luidt dan ook: Bigger, Better & Louder.

Decibel is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Vanaf Rotterdam Zuidplein zullen vanaf 20.00 uur non-stop pendel bussen rijden van en naar het festivalterrein. Met de pendelbus ben je binnen 15 minuten bij het festivalterrein. Rondom Zuidplein (Ahoy) is voldoende parkeergelegenheid. Groepen vanaf 15 personen kunnen een bus huren vanuit elke plaats in Nederland. Je kunt hiervoor contact opnemen met Travel.nl 0252-659106 of via www.travel.nl Bezoekers die met eigen vervoer naar het festival komen raden we aan zo vroeg mogelijk te komen en de piekuren van 22.00 tot 00.00 te mijden. De parkeerplaatsen worden dit jaar al om 19.00 uur geopend.

ID&T radio is mediapartner van Decibel Outdoor en zendt het festival live uit.

B2S

maandag 16 augustus 2004

1482 x gelezen