Hardcore Dedicated 2

Na het succes van 10 juli is binnen Die-Hard en Rave-O-Lution besloten om zaterdag 16 oktober weer een samenwerking aan te gaan. Op deze datum zal voor de tweede maal ‘Hardcore Dedicated’ gehouden worden. Deze keer is Utrecht aan de beurt vanwege de centrale ligging in Nederland. De Lay-Down is als locatie uitgekozen, welke al meer dan een jaar buiten gebruik is voor wat betreft hardcore evenementen.

Die-Hard heeft al eerder in Utrecht de City Hall zover gekregen dat hardcore weer een plek in Utrecht moest hebben. Dit resulteerde toen in het eerste hardcorefeest sinds 1.5 jaar in deze locatie, dit was i.s.m. underground for ever. En ook deze keer is het Die-Hard gelukt om een locatie ervan te overtuigen dat hardcore wel degelijk nog een vaste stek verdient in Utrecht. De vergunningen voor deze avond zijn rond, dus dit feest gaat zeker door. Op 6 november zal de Lay-Down dan ook na lange tijd weer schudden op de grondvesten.

Lay-Down is een grote hal waar ongeveer 1000 man in past. Het is gelegen op een industrieterrein aan de tractieweg, waardoor er geen geluidsoverlast is voor omwonenden. Het geluid zal daarom weer uit een funktion-one systeem bestaan. Dit staat garant voor knetterhard geluid, net als bij de vorige editie.

De line up is ook deze keer weer zeer gevarieerd om alle stijlen binnen de hardcore aan bod te laten komen. Er zal opbouwend gedraaid worden van industrial, early rave, (up-tempo) hardcore naar darkcore/terror. De line-up liegt er niet om en bestaat uit 12 dj’s en 2 live acts uit 5 verschillende landen. De avond zal door mc Double-T gehost worden.

Tommynocker (Italië)
Endymion (Nederland)
Tieum (Frankrijk)
Noz vs Casper (België)
Xerox vs Vexer (Nederland)
Syndrome vs Ozymandias (Nederland)
X-ray (Nederland)
Vageman (Nederland)
Cartman vs Dennis (Nederland)

Live: Noisekick (Nederland)
Live: Masters of Noise (Duitsland)

MC: Double-T (Nederland)

Tevens Tieum zijn nieuwe label ‘altern-hate’ promoten tijdens dit evenement. Dit label komt binnenkort voor het eerst met haar eerste release uit. Een gabberkapper zal daarnaast gratis het haar scheren van de mensen die daar interesse voor hebben.

Locatie: Lay-Down
(tractieweg 30, Utrecht)
Tijd: 21.00 – 07.00
Voorverkoop: 12 euro (ex. fee.)
Deurverkoop: 18 euro

Kaarten zijn te koop bij alle ticketservicepunten, alle Mid-Towns en enkele platenzaken in Nederland (oa. HouseVinyl & Mr. Sinister Vinylstore). In Belgie en Duitsland zullen de verkooppunten later bekend gemaakt worden. Ook zal er in Duitsland tijdens Speedrazor een extra voorverkooppunt zijn.

Aan de deur en in de zaal zal gelet worden op politieke uitingen en agressief gedrag. Mensen die hun politieke ideeën uiten op feesten wordt gevraagd deze thuis te laten of anders zelf thuis te blijven. Er is een ‘zero tolerance’ beleid welke door eigen security gehanteerd wordt. Wie zich niet aan de onderstaande regels houdt komt er niet in of wordt verwijderd!
- Niet pogoën.
- Geen bretels.
- Geen racistische sieraden.
- Geen rode/witte veters in de kisten.
- Geen kleding met daarop spinnenwebben.
- Geen opgerolde broekspijpen in combinatie met kisten.
- En als laatste geen voetbalshirts, want voetbal heeft niks met hardcore te maken.

Die Hard

zondag 22 augustus 2004

1517 x gelezen